STRAVIČAN ZLOČIN U DUBRAVI

POSLJEDNJE ŽRTVINE RIJEČI 'Stani, nemoj me ubiti! Molim te! Nemam novce!'

Izrađena su dva fotorobota: jedan prema opisu Stipe Zebe, a drugi prema prolaznici
 Boris Kovačev / CROPIX

Istražitelji dvostrukog ubojstva u Dubravi danas su svjedocima pokazivali fotografije iz arhiva ne bi li netko od njih prepoznao ubojicu Vukosave Goranović i Milice Zebe.

Utrošeni su sati na usporedbu fotografija iz policijske kartoteke, a izrađena su čak dva fotorobota koji su napravljeni temeljem opisa ranjenog Stipe Zebe, supruga ubijene Milice i druge svjedokinje koja se susrela na ulici s ubojicom od kojeg je, misleći da je prolaznik, zatražila pomoć.

Različiti podaci

Upravo ti podaci kose se s prikupljenim dokazima iz sivog odnosno srebrnog automobila pronađenog nekoliko sati nakon likvidacije na okretištu u Dubravi, a koji prema opisu odgovara vozilu u koji je ubojica visok oko 170 centimetara, crne kose, debljih obrva i neobrijan uskočio nakon masakra na Žutom bregu.

O samom slučaju policija i dalje šuti jer, kako kažu, svako otkrivanje bilo koje pojedinosti važne za slučaj, ubojicu može udaljiti od istražitelja.

Od poznanika obitelji doznajemo kako su to kobno poslijepodne sestre Vukosava Goranović i Milica Zeba spremale kolače za predstojeće blagdane. Bile su Miličinoj kući na adresi Žuti Breg broj 67.

Vukosava Goranović je, pričaju nam poznanici, oko 18.30 sati otišla kući odnijeti kolače, a Milica je nekoliko minuta kasnije došla za njom, kako bi uzela natrag tepsiju.

Nije se snašao

- S dvorišta je čula da Vukosava nekome govori: ‘Nemoj me ubiti! Molim te! Nemam novce’ - prepričava tragediju izvor blizak obitelji Goranović. To je za uboijcu bio dovoljan okidač da Vukosavi ispali jedan hitac u glavu.

Nije se ni snašao, a u tom trenutku je iza ugla kuće naišla sestra Milica u koju je, bez razmišljanja, ispalio još jedan hitac.

Za razliku od Vukosave koja je izdahnula na licu mjesta, njezina sestra podlegla je teškim ozljedama sat vremena kasnije u bolnici. No, ubojičin pohod nije tu stao. U dvorište je kročio Stipo Zeba, Miličin suprug, i napao je ubojicu. - Stipo je isprva mislio da se njegova supruga bacila na pod te da se pravi mrtva - kazao je izvor blizak obitelji.

Hrvali su se, čak je Stipo navodno ubojicu uspio baciti na pod, pri čemu je zadobio dvije prostijelne rane u prepone. A ubojica se izvukao te laganim korakom odšetao iz dvorišta. Pritom ga je primjetila susjeda koja ga je zatražila da pomogne Stipi.

- Hoćete li mi pomoći, čovjeku u dvorištu nije dobro - ovim se riječima minutu nakon zločina jedna od susjeda dok je hodala ulicom obratila ubojici za kojeg je pomislila da je prolaznik.

Vrećice u rukama

Vidjevši kako Stipe sagnut i u grču zapomaže:

- Spasite moju ženu! Milice, Milice moja! Pucano je na nas, susjeda se obratila jedinom prolazniku na ulici.

- Ubojica se iznenadio što mu se uopće itko u tom mraku obrača. Prostrijelio ju je pogledom da joj se krv sledila. Odmahnuo je, okrenuo se i nonšalantno odšetao niz ulicu - rekao nam je izvor.

Ta žena, koja se vraćala iz trgovine s vrećicama u rukama, zbunjena od prizora zakrvavljenog Stipe, nije ni pomislila da se obratila ubojici za pomoć da zove Hitnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:24