UNUTARSTRANAČKI IZBORI

POČINJE BORBA ZA METROPOLU Mirando Mrsić, Davor Bernardić i Gordan Maras potvrdili svoju kandidaturu za šefa zagrebačkog SDP-a

Novi šef zagrebačkog SDP-a treba ujediniti članove i osigurati da SDP ponovno u Zagrebu osvoji Gradsku skupštinu i mjesto gradonačelnika.
 CROPIX

ZAGREB - Sudjelovanje na predstojećim unutarstranačkim izborima za šefa zagrebačke organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) danas su, uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a, potvrdili Mirando Mrsić, Davor Bernardić i Gordan Maras.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić potvrdio je da će se kandidirati za mjesto predsjednika zagrebačke Gradske organizacije jer smatra da "organizacija treba dobiti pobjednički duh".

Novi šef zagrebačkog SDP-a treba ujediniti članove i osigurati da SDP ponovno u Zagrebu osvoji Gradsku skupštinu i mjesto gradonačelnika. Mrsić je dodao kako je, kada se radi, kampanja svaki dan, pa se mora vidjeti što se u Zagrebu može napraviti.

Svoju ponovnu kandidaturu potvrdio je aktualni predsjednik zagrebačke Gradske organizacije Davor Bernardić. Za SDP je dobro da ima što više kandidata i važno je da članovi stranke budu ti koji izabiru svoje vodstvo, rekao je Bernardić.

Iako se neformalno doznaje kako će se i on kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na upit ima li ambicija u zagrebačkim stranačkim izborima samo je rekao da će sigurno sudjelovati u izgradnji "jačeg, boljeg i odgovornijeg SDP-a u Zagrebu".

Stranku dobro poznajem i članovi poznaju mene, no prvo bih da raspišemo izbore unutar stranke, onda ću raditi na tome, a shvatite to kako mislite da treba, kaže Maras.

Glavni odbor SDP-a na današnjoj je sjednici zaključio da treba poduprijeti unutarstranačka izborna pravila za unutarstranačke konvencije, te ih smatra poticajnima za stvaranje kadrovskih temelja za buduće lokalne izbore. Usvojio je i odluku da se sve konvencije unutarstranačkih izbora za lokalne organizacije SDP-a održe do kraja studenog ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:52