UPOZNALI SE ONLINE

ZLOČIN U HOTELU Trojica azilanata iz Maroka pokušala silovati Zagrepčanku

Žrtva je 19-godišnja djevojka iz Zagreba

Trojica državljana Maroka, tražitelji azila, uhićena su zbog sumnje da su silovali 19-godišnju Zagrepčanku.

Prava drama odvijala se prošlog petka između ponoći i 2 sata ujutro u neposrednoj blizini hotela Porin u novozagrebačkom naselju Dugave, gdje bolju budućnost godinama iščekuje više od 200 osoba.

Dogovorena djela

Marokanci u dobi od 20, 23 i 28 godina djevojku su navodno upoznali preko jedne od društvenih mreža te su se u petak navečer uputili prema dogovorenom mjestu susreta. Nakon kraćeg druženja, djevojka je s njima krenula prema Novom Zagrebu javnim prijevozom, no što se točno događalo poslije u ta dva sata druženja nadomak hotela gdje su Marokanci smješteni, može se samo nagađati. Pojavila se i verzija da su se trojica u javnom prijevozu krenula “upucavati” djevojci koja ih nije uspijevala držati na distanci.

- Ima azilanata koji na sve moguće načine pokušavaju postići da ih se ne vrati u matične zemlje pa dogovaraju kaznena djela ili su u dogovoru s tobožnjim žrtvama. Ako je o tome riječ u ovom slučaju, onda je to stvarno strašno - zaključuje jedna od susjeda novozagrebačkih azilanata. Kako bilo, ako se sudskim putem mladićima iz Maroka dokaže krivnja, prijeti im do deset godina boravka iza rešetaka te će im nakon odslužene zatvorske kazne pasti u vodu podnesen zahtjev za azilom.

Bit će ih sve više

Prema statističkim podacima, od 2004. Hrvatska je odobrila samo 80 azila, od čega je 30 supsidijarnih zaštita na određeni vremenski rok. Azilanata je prošle godine u prihvatilištu u Kutini bilo 200-tinjak, u hotelu Porin više od 250 te u privremenom prihvatilištu u Istri stotinjak. S ulaskom Hrvatske u EU susjedi stanara hotela Porin strahuju da će se stanje pogoršati i da će “gostiju te vrste” biti sve više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:36