'JEDNOSTAVNI D.O.O.'

Vlada najavila: Moći ćete osnovati svoju tvrtku za samo deset kuna

Model jednostavnog d.o.o. postoji i u drugim članicama EU, a njime se znatno smanjuju troškovi i procedure ulaska u svijet poduzetništva
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Hrvati će uskoro moći osnivati "jednostavne d. o.o." sa samo 10 kuna temeljnog kapitala, odlučila je danas Vlada, poslavši u Sabor izmjene Zakona o trgovačkim društvima po hitnom postupku.

Time će se, tvrdi ministar pravosuđa Orsat Miljenić, potaknuti poduzetnička aktivnost u Hrvatskoj, posebno u slučaju samozapošljavanja, te će se destimulirati siva ekonomija.

Vlada otvorila put prodaji najstarijeg osiguravajućeg društva. Linić: Prodat ćemo 50 posto Croatia osiguranja!

Model jednostavnog d.o.o. postoji i u drugim članicama EU, a njime se znatno smanjuju troškovi i procedure ulaska u svijet poduzetništva. Jednostavni d. o. o. moći će imati najviše tri člana društva i samo jednog člana uprave, te će s vremenom moći prerasti u "pravi" d. o. o.

Čačić: Jadranska ulaganja i More Trogir u najužem su izboru za preuzimanje Brodotrogira

Vladinim paketom zakonskih prijedloga iz domene trgovačkog prava, koji su s današnje sjednice upućeni na saborske klupe, uprave tvrtki pod kaznenom se odgovornošću prisiljavaju na otvaranje stečaja, ako za to postoje uvjeti. Uvodi se i mogućnost da se tvrtka oslobodi plaćanja kazni ako prijavi kaznena djela prije njihova otkrivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:39