ZVJEZDANA DRAMA

Posljedice razlaza: Severina može tražiti da se Milanu Popoviću oduzmu očinska prava

 Prkić/CROPIX

Ako je istina da Milan Popović svog sedmomjesečnog sina Aleksandra nije vidio gotovo tri mjeseca, njegova, sada već bivša zaručnica Severina ima zakonsko pravo na sudu zatražiti da mu se privremeno oduzmu roditeljska prava, piše srpski Blic.

Prema Obiteljskom zakonu, Severina će imati mogućnost tražiti alimentaciju koja bi mogla iznositi i 10-ak tisuća kuna mjesečno, pošto se alimentacija određuje prema visini zarade roditelja, a iznosi 17 posto.

Poznata pjevačica, prema mišljenju odvjetnika, na sudu može zahtjevati i da Milan sudjeluje u pokrivanju troškova dadilje, skijanja, skupih privatnih vrtića i škola, kao i računa u elitnom kraju u kome živi.

Severina bi mogla, iako mu nije bila zakonska supruga, dobiti dio Milanovog bogatstva.

Dok sud ne odredi kod koga će njihov sin Aleksandar živjeti, Milan će ga moći viđati samo u Hrvatskoj. Također, pjevačica za svako napuštanje zemlje sa djetetom mora dobiti dozvolu od nadležnog centra za socijalni rad. Sud će regulirati susrete djeteta s roditeljem s kojim više ne živi zajedno, ukoliko se Severina i Milan to sami ne dogovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:29