POŠTENE SESTRE

Čehu našle i vratile novčanik, a nagrada ih nije zanimala: 'Samo neka napiše pismo HTZ-u i javi medijima!'

Kako su sestre poslije doznale, nesretni Čeh je s prijateljima unajmio skuter i krenuo na Biokovo, a novčanik mu je vjerovatno ispao prilikom vožnje

Vraćajući se s kupanja iz Tučepa, sestre Alojka Tenžera i Leona Granić iz Vrgorca pronašle su u Stupici novčanik pun novca, s karticama i dokumentima. Ni trenutka se nisu dvoumile što će učiniti s pronađenim novcem, piše Slobodna Dalmacija.

- Točno u Stupici vidjeli smo novčanik na cesti. Odmah smo nazvali policajaca Zorana Radonića, koji je prije radio u Makarskoj, i kazali kako smo pronašli novčanik i isprave češkog državljanina Jirija Novotnyja - ispričala nam je Alojka Tenžera.

Kako su sestre poslije doznale, nesretni Čeh je s prijateljima unajmio skuter i krenuo na Biokovo, a novčanik mu je vjerovatno ispao prilikom vožnje. Kada je vidio da je negdje izgubio novčanik, s nekoliko prijatelja i sa svjetiljkama po noći je pretražio svaki metar puta kojim je prošao.

Ujutro je došao u Policijsku postaju u Makarsku prijaviti nestanak isprava te blokirati kartice koje su bile bez PIN-a, a kada su mu policajci rekli da je novčanik pronađen i da se nalazi u PP-u Vrgorac, njegovoj sreći nije bilo kraja.

- Došao je u Vrgorac i ponudio nam nagradu. Zahvalili smo i nismo uzeli nagradu, samo smo sestra i ja zatražile od njega da o svemu napiše jedno pismo Hrvatskoj turističkoj zajednici i prenese češkim medijima sve što mu se kod nas dogodilo. Mislimo da će to biti najbolja reklama za hrvatski turizam. Koliko je bilo novca? Ne bi bilo korektno od mene da to govorim - kazala nam je Alojka Tenžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:11