NAVIJA ZA TINU MAZE

TATA SNJEŽNE KRALJICE Gips Kostelić tvrdi: ‘Sljemenska je staza super, neke su druge staze u Svjetskom kupu - groblja!’

 Drago Sopta/CROPIX

Članovi obitelji Kostelić ukazali su se u svojem Zagrebu uoči sljemenskih slalomskih utrka koje su za njih svetinja. Zdravstveni problemi Ivice Kostelića ostavili su traga na zabrinutom Antinu licu, no Gips je ipak ponudio veliku dozu optimizma u vezi s nastavkom sinovljeve karijere:

- Ivica ima problem koji vuče, no mora se nositi s time kako god zna i može. Bori se s tim i zasad uspijeva. Svi oni koji nešto znaju o skijanju znaju da je problem u lijevim zavojima kad se mora osloniti na desnu nogu. Vidljivo je da se onda podsvjesno i nesvjesno štedi. To je jače od njega i rezultat trpi.

Obnova na ljeto

Ledena sljemenska staza ipak ne brine Antu…

- Bojim li se? Neće ga ponijeti domaća atmosfera, on je preiskusan za to. Naravno, može mu se dogoditi i pad, no to ništa ne znači - kaže Ante koji smatra da se od ove sezone ne treba previše očekivati:

- Namjera mu je da gura do kraja sezone da ne izgubi startni broj i poziciju za sljedeću sezonu. Nakon toga, imat će punih pola godine da se obnovi. Ljeto je dugo i sve stignemo sanirati.

Kratak “izlet” do skijaške baze u hotelu Westin Kostelić senior iskoristio je i za prognozu predstojećeg ženskog slaloma:

- Više je favoritkinja, Zuzulova, Zettel, Maze prije svega… Osobno bih volio da slavi Tina Maze, s kojom je Janica trenirala još za ‘stare Jugoslavije’.

Navijam za Tinu Maze

- Družile su se kao klinke od sedam-osam godina i do današnjeg dana ostale u dobrim odnosima. Znamo se već 25 godina, cijeli njihov život. U posebno dobrim odnosima smo i sa Zuzulovom, tako da navijam i za nju.

I za kraj, Gips je pohvalio Rena Fleissa i ekipu. Pridužio se onima koji tvrde da je staza bolja nego lani.

- Mi u Hrvatskoj nemamo se razloga zbog bilo čega opravdavati, pa tako ni zbog staze. Na Sljemenu je i inače dobra staza, sada je super, a neke druge staze u Svjetskom kupu su prava groblja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:18