BORILA SE ZA PRAVA ŽENA

HEROINA POKRETA OTPORA Pakistanska djevojčica (15) kojoj su talibani pucali u glavu puštena iz bolnice!

A handout picture recieved on January 4, 2013 from the Queen Elizabeth Hospital in Birmingham shows injured 15 year-old Pakistani schoolgirl Malala Yousafzai (C) waving flanked by two members of the hospital staff as she is discharged from the Queen Elizabeth Hospital in Birmingham in central England. Malala shot by the Taliban for campaigning for girls' education has been discharged from the British hospital treating her, a hospital spokeswoman said on January 4, 2013. Queen Elizabeth Hospital in Birmingham, central England, said 15-year-old Malala Yousafzai would continue her rehabilitation at her family's temporary English home before undergoing major reconstructive surgery in a few weeks. RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / QUEEN ELIZABETH HOSPITAL " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
 AFP

ZAGREB/BIRMINGHAM - Pakistanska djevojčica kojoj su talibani pucali u glavu puštena je iz bolnice u Birminghamu, ali krajem siječnja ponovno će na operaciju, javili su britanski mediji.

Malala Jusufzai (15) liječena je u bolnici Kraljice Elizabete, piše BBC. Onamo je dovezena nakon ranjavanja u listopadu. Oporavak će nastaviti u West Midlandsu gdje se i njezina obitelj privremeno smjestila.

"Razgovarali smo s Malalom i njezinim medicinskim timom i zaključili da će joj koristiti da bude kod kuće", rekao je Dave Rossler, direktor bolnice.

Malala će krajem siječnja ili početkom veljače na operaciju na kojoj će joj rekonstruirati kosti lubanje, objavila je bolnica.

Talibani su objavili da su u Malalu pucali jer se borila za obrazovanje djevojčica i tako 'promicala sekularizam', piše BBC. Napadnuta je na putu kući iz škole, s još dvoje učenika u dolini Svata u sjeverozapadnom Pakistanu.

Liječnici su objavili da je metak koji ju je pogodio iznad lijevog oka okrznuo mozak. Zadnjih je tjedana izlazila iz bolnice u posjet ocu Ziaudinu, majci Torpekai i mlađoj braći Kušalu i Atulu.

Djevojčica je nakon ranjavanja postala simbolom otpora talibanima u njihovu nastojanju da ženama uskrate obrazovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:31