NAJAVLJENI UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Ladonja kreće u utrku za istarskog župana i gradonačelnika Pule

Spekuliralo se da bi Ladonja mogao dati podršku nestranačkom kandidatu SDP-a Damiru Kajinu, ali čini se da će na lokalne izbore ipak izaći samostalno
Bale, 310509.U Hrvatskoj se danas odrzao drugi krug petih po redu lokalnih izbora za predstavnike lokalnih i regionalnih predstavnickih tijela za iduce cetiri godine, a prvi se put neposredno biraju opcinski nacelnici, gradonacelnici i zupani, te njihovi zamjenici. Plinio Cuccurin izgubio u drugom krugu izbora za istarskog zupana od Ivana Jakovcica.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srećko Niketić / CROPIX

Iako su nedavno iskazali podršku istupima Damira Kajina, nestranačkog kandidata za istarskog župana uz potporu SDP-a, Ladonja će, prema svemu sudeći, u utrku za čelno mjesto Istarske županije krenuti samostalno.

Konačni rezultati

Na konferenciji za novinare najavljeni su unutarstranački predizbori za kandidaturu na lokalnim izborima na kojima će se odlučivati o Ladonjinim kandidatima za istarskog župana i gradonačelnika Pule.

Po modelu koji su patentirali za prethodne izbore, svi zainteresirani građani mogu svoju kandidaturu prijaviti do 29. siječnja, a nakon toga uslijedit će unutarstranački predizbori na kojima će onaj tko prikupi najviše glasova postati službeni Ladonjin kandidat. Kako su najavili glavni tajnik stranke Ivo Uccio Miletić i Zoran Milijašević, konačni rezultati predizbora bit će poznati do kraja ožujka, kada će biti objavljena imena kandidata.

Prije toga, tijekom ožujka, pretendenti na to mjesto imat će priliku za predstavljanje svojih programa na okruglim stolovima i susretima s građanima koje organizira stranka.

Zamaranje građana

Znakovite su riječi Ladonjinih čelnika o dva trenutna kandidata za župana, a pritom se misli na IDS-ova Valtera Flegu i nezavisnog Damira Kajina koji, kako je istaknuto, “još uvijek ne iznose nikakve konkretne projekte i programe, nego zamaraju građane vlastitom samopromocijom i međusobnim blaćenjem, dok Istra sve dublje tone u neizvjesnost”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:33