LUDNICA U SVLAČIONICI

'DRUŽENJE S NAVIJAČIMA BIO JE SJAJAN POTEZ!' Ivan Rakitić hvali izbornikovu ideju

 afp

Mateo Kovačić, kojeg Niko Kranjčar predstavio nadimkom doktor nogometa, odigrao je svoje prve velike reprezentativne minute protiv Srbije.

- Na dan utakmice sam saznao da ću biti u momčadi. Iznenadio sam se naravno, nisam očekivao za prvi put je bilo sasvim dobro. Odigrali smo odličnu utakmicu, napravili ono što smo željeli, sad će nam biti puno lakše.

Jedan od junaka bio je svakako i Stipe Pletikosa. Obranio je nekoliko opasnih udaraca, spriječio Srbe da se vrate u utakmicu.

- Još jednom smo dokazali kako se borimo za Hrvatsku, kako igramo sa ljubavlju. Ovo je velika pobjeda, puno smo se trudili, nije bilo lako. Mandžo i Ola odveli su nas do ta tri boda, a što se mojih obrana tiče, pa to mi je posao. Svi smo igrali dobro a za sebe mogu reći da se osjećam odlično, spreman sam, na ovim sam pripremama radio odlično. Očekujem pobjedu i u Walesu da pobjednički završimo ovaj ciklus, a onda idemo s Belgijom u boj za prvo mjesto.

Ivan Rakitić pogotovo u prvom poluvremenu bio je vrlo raspoložen, rekao je kasnije da je ovo jedna od najvećih pobjeda.

- Uvijek je lijepo pobijediti a još kad pobijedite Srbiju onda je to poseban osjećaj. Ipak, moram priznati da smo svi nekako očekivali više od Srbije, na terenu se vidjela razlika u kvaliteti, iskoristili smo dvije prigode i sasvim zasluženo pobijedili. Pokazao se dobar izbornikov potez da nas dan prije utakmice pokaže masi navijača, uopće nismo bili svjesni koliko ih ima na treningu, nismo vjerovali što se to događa. Iskreno, ja sam do utakmice bio sasvim miran nisam bio previše napet, osjećao sam se sigurno i vjerovao sam da ćemo našu kvalitetu pretočiti u pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:01