VOLJA I UPORNOST

OVA SCENA ĆE VAS ZADIVITI! POKAŽITE JU SVOJOJ DJECI Dječak beskućnik uči pod svjetlom koje dopire iz McDonalds'a

 Facebook

Klečeći ispred improviziranog stolića, maleni dječak s Filipina iskoristio je svjetlo koje je dopiralo iz obližnjeg McDonald'sa kako bi napisao svoju domaću zadaću u tami.

Studentica medicine Joyce Torrefranca primijetila je dječaka dok je išla kući kasno navečer i taj ju je prizor toliko dirnuo i inspirirao, da je zastala i uslikala ga, a potom fotografiju objavila na Facebooku.

- Inspirirao me dječak - napisala je, a fotografije je ubrzo podijeljena više od tisuću puta.

Kako piše, Rappler.com dječak na fotografiji je Daniel Cabrera, čiji je san postati liječnik ili policajac, a pohađa treći razred osnovne škole u gradu Mandaue.

Posjeduje samo jednu olovku, nakon što mu je drugu ukrao jedan školski kolega.

Daniel navodno živi sa svojom majkom i mlađim bratom u malenom kontejneru bez zidova nakon što je njegov otac preminuo u zatvoru, a njihov stari dom nestao u plamenu.









Unatoč teškoj situaciji, Daniel je predan učenju i dok njegovi prijatelji igraju nogomet na ulici, njega se često može vidjeti kako uči pod svjetlom restorana.

- Nisam mislila da će ova fotografija imati takav utjecaj na druge. Hvala vam što ste ju podijelili. Tako možemo pomoći Danielu da dosegne svoje snove - napisala je kasnije Joyce Torrefranca.

Giomen Probert Ladra Alayon također je ugledao dječaka na ulici i s njime kratko porazgovarao.

- Kada vidimo njega, moramo se zapitati: 'Ako ovaj dječak to može, zašto mi ne bismo mogli?' Daniel je ustrajan jer zna kako je to kad nema ništa. Trebali bismo svi učiti na njegovom primjeru. Uz takvu disciplinu, siguran sam da će jednoga dana postati netko i nešto - zaključio je Alayon.

Nakon što je objavljena fotografija na društvenim medijima, osnovana je i dobrotvorna stranica na kojoj se prikuplja novac kako bi se nagradila dječakova želja za učenjem i kako bi mu se pomoglo u daljnjem školovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:55