USPJEŠNA POLUSEZONA

HAJDUK BEZ GOLGETERA Anton Maglica je razočarao, Tomislav Kiš odlazi na posudbu

Vjerojatno je da na proljeće momčad neće biti jača od aktualne jer su zbog financija u prvom planu odlasci
 Damir Krajač/CROPIX

Brojke kažu da je Hajduk dobio 45 posto utakmica ove jeseni , završio na 2. mjestu ljestvice (-5 u odnosu na Dinamo i utakmica manje) te ispao u Kupu nakon 1-7 protiv Dinama.

Ipak, dojam je puno pozitivniji nego statistika. Možda i zato što je Hajduk ušao u sezonu bez velikih ambicija. Igrački kadar Igora Tudora bio je baziran na mladim igračima kojima su pridružena besplatna pojačanja.

Hajduk ima vrlo mladu momčad (prosjek 21,9 godina), a ovo je bila sezona u kojoj je afirmirao nekolicinu igrača ( Sušić, Pašalić, Bradarić, Bencun, Kouassi...). Problem je što Hajduk nema pravog golgetera, a puno više se očekivalo od Maglice. Jučer se pojavila i vijest da Tomislav Kiš traži odlazak iz kluba jer nije u planovima trenera. Problem je što ima ugovor s Hajdukom do ljeta 2016., pa je posudba izglednija.

U ocjeni polusezone trener Hajduka Igor Tudor ustvrdio je da je pokušao izvući maksimum iz igračkog kadra kojeg je imao na raspolaganju. Vjerojatno je da na proljeće momčad neće biti jača od aktualne jer su zbog financija u prvom planu odlasci, a tek onda se eventualno može razmišljati o pojačanjima.

Financijska situacija ne ide u prilog Hajduku, a Splićane bi spasilo ako bi uspjeli naplatiti odštete od Al-Ittihada (2 milijuna eura od transfera Sharbinija) i Pescare (700.000 eura od Vukušića), ali dug je put do toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:12