ODLUKA NA SLJEDEĆOJ SJEDNICI

Anamarija Musa i Sandra Križanec u užem izboru za povjerenicu za informiranje

Nedavno su saborski odbori za medije i za Ustav zajednički saslušali sedam kandidata
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - Docentica sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Anamarija Musa i HRT-ova novinarka Sandra Križanec u užem su izboru za prvu povjerenicu za informiranje, proizilazi iz mišljenja koje je danas utvrdio saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije.

O Musi je Odbor imao jednoglasan stav, za Križanec se izjasnilo sedam članova, suzdržani su bili HNS-ovi Boris Blažeković i Goran Beus Richemberg te SDP-ov Šime Lučin.

Nema mirovanja, smjene na Prisavlju idu dalje: Sandra Križanec nova je urednica unutarnje politike

Mišljenje Odbora za medije je prethodno i neobvezujuće i kao takvo bit će poslano Odboru za Ustav koji će utvrditi svoj popis od najmanje dva imena i uputiti ga u Hrvatski sabor koji će u konačnici odlučiti o povjerenici/ku.

Nedavno su saborski odbori za medije i za Ustav zajednički saslušali sedam kandidata, a Musa i Križanec za Odbor za medije su najkvalitetnije.

Odbor za medije danas je 'saslušao' osam kandidata/kinja za člana/icu Nadzornog odbora HRT-a: Ljiljanu Ciglar, Stojana de Prata, Branimira Ježića, Jasminu Jovev, Ivicu Radoša, Draženu Slade Šilović, Dragutina Veselčića i Sliviju Vig.

Čije ime će predložiti Saboru, Odbor će odlučiti na sljedećoj sjednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:37