TALIJANSKI KUP

VIDEO: LULIĆ SRUŠIO ROMU I DONIO EUROPU Lazio do trofeja preko najljućeg protivnika

 AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

Nogometaši Lazija osvojili su Talijanski kup i izborili plasman u Europa ligu. U finalnoj utakmici igranoj na rimskom Olimpicu svladali su gradskog rivala Romu s 1-0.

Budući da nijedna od ovih momčadi nije uspjela uhvatiti Europu kroz talijansko prvenstvo, nedjeljni je ''Derby della Capitale'' imao i dodatnu važnost. Lazio se na koncu pokazao nešto boljim, a pobjedu mu je u 71. minuti donio bosansko-hercegovački reprezentativac Senad Lulić. Antonio Candreva se sjajno probio po desnoj strani i ubacio pred gol. Vratar Rome Bogdan Lobont nije uspio uhvatiti loptu, točnije odbio ju je točno na noge Luliću kojem nije bilo teško iz blizine je gurnuti u mrežu.

Samo minutu kasnije Roma je bila milimetra od izjednačenja. Francesco Totti je izveo slobodan udarac, a vratar Lazija Federico Marchetti je odbio loptu u gredu.

Za Lazio je ovo šesti naslov pobjednika Talijanskog kupa i prvi nakon 2009. godine kada je u finalu bio bolji od Sampdorije. Ujedno, ovo je prvi trofej koji je na klupi ''nebesko plavih'' osvojio trener sa švicarskim i hrvatskim državljanstvom Vladimir Petković.

Talijanski kup, finale:

Lazio - Roma 1-0 (Lulić 71)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:48