BIVŠA GLASNOGOVORNICA ZAGREBAČKE POLICIJE

Aleksandri Ljubi 8 mjeseci zatvora uvjetno jer je povela prijateljicu i njenu djecu na ljetovanje!

 Damjan Tadić / CROPIX

Bivša glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba na Županijskom sudu nepravomoćno je proglašena krivom zbog zloporabe položaja i ovlasti jer je na trošak MUP-a na ljetovanje u policijsko odmaralište u Dramlju 2006. godine povela prijateljicu i njezino dvje djece, inače žrtve obiteljskog nasilja. Osuđena je na osam mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine.

- Imali ste opravdan motiv, postupili ste humano, no ipak se radi o kaznenom djelu - obrazložio je presudu predsjednik sudskog vijeća sudac Željko Horvatović. Budući da je do tada uzorno obavljala svoju dužnosti te da prije nije kažnjavana, sudsko vijeće izreklo joj je uvjetnu osudu.

Tužiteljstvo ju je teretilo da je potaknula načelnika Odjela uslužnih djelatnosti MUP-a Miju Vadžića da njezinoj prijateljici i djeci omogući da ljetuju u odmaralištu po povlaštenoj cijeni iako nisu u rodu. U obrascu zahtjeva za korištenje MUP-ova odmarališta neistinito je navela da joj je prijateljica sestra, a njezina djeca nećaci. Tako su za boravak od 9. do 19. kolovoza 2008. godine u Dramlju svi platili samo troškove prehrane, i to po povlaštenoj cijeni, ali ne i troškove smještaja. Platili su ukupno 2470 kuna umjesto pune cijene od 8620 kuna. Time je, navodi se u optužnici, MUP oštećen za 6040 kuna. Razliku u cijeni Ljuba je poslije sama platila.

Bivša glasnogovornica branila se da Vadžića nije poticala ni na što, već da joj je on rekao da prijateljicu i djecu može povesti u odmaralište, samo neka kaže da su joj rođaci. Vadžić je prije suđenja priznao krivnju i nagodio se s tužiteljstvom za uvjetnu osudu.

Ljubini odvjetnici najavili su žalbu na osuđujuću presudu. Ako Vrhovni sud osuđujuću presudu potvrdi, bivša glasnogovornica, koja je sada zaposlena u Odjelu za odnose s javnošću u MUP-u, dobit će otkaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:17