TJEDAN MODE U MILANU

Dolce&Gabbana najinovativniji... Armanijeve kreacije ponovno svi žele nositi!

Giorgio Armani ponovno je oduševio svojim jednostavnim, ali ujedno blještećim kreacijama, ali upravo su Dolce&Gabbana priredili najinovativniji i najrazigraniji look za sezonu proljeće/ljeto 2013. na Milanskom tjednu mode.

Šminkerski Milano

Armanijeva kolekcija odrazila je bit Milana - ultra elegancija, fantastični krojevi i vječita jednostavnost prikazani su kroz svilena odijela u prigušenim tonovima, koji su zaštitni znak branda, i večernje kreacije od sjajnih materijala. U prvom dijelu revije predstavljena su odijela od svile i poneke kratke hlačice - sve u sivoj, plavosivoj i mekoj tirkiznoj boji.

Oda ljetu

Modeli su nosili i srebrne šešire s jedne strane, poput beretki. Armani je uz to manekenke niz pistu poslao u fantastičnim cipelama s metalik efektom - od bronce, srebra i zlata. No, ipak je večernji look bio taj koji je talijanskom kralju mode donio ovacije publike. Duge suknje, sakoi od svile i haljine koje su lebdjele poput paučine oko nogu modela bile su posute šljokicama, a prevladavala je Armanijeva mornarskoplava. Slavni je kreator našio gomilu kristala na odjeću ne bi li postigao efekt kao u kaleidoskopu.

Dolce&Gabbana su s druge strane odali pravu odu ljetu. Svoj su modni show započeli pjesmom “Wonderful” Domenica Modugna, koja je himna sunca i mora, te izbacili raznobojne printeve za plažu, barokne cipele i zanimljive grudnjake. Saten, ružičasta i suncobrani za plažu bili su iskombinirani s gomilom nakita, u prvom planu naušnica u obliku ogromnih ringova. Zanimljivo - poput Armanija - i Domenico Dolce i Stefano Gabbana manekenke su obuli u ravne sandale. Bile su tu i sandale platforme, koje su manje nosive. No, talijanski se modni dvojac dosjetio i novog oblika torbi - izgledale su poput kutija za piknik. Rekli su kako su inspiraciju pronašli u slavnom uličnom teatru sa Sicilije.

Sljedeći je Pariz

Jučer, posljednjeg dana Milana, najveće su zanimanje izazvali Dan i Dean Caten, odnosno DSquared2. Bilo je to slavlje super djevojaka, koje su izgledale super seksi u bijelim uskim majicama, kratkim hlačicama i vrtoglavo visokim potpeticama. Nakon Milana cijela se modna industrija seli u srce mode - Pariz - koji glasi kao najglamurozniji i najluđi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:22