ONLINE NEDJELO

BIVŠEM GRADONAČELNIKU SISKA MORA PLATITI ZBOG KLEVETE NA FACEBOOKU Osuđen slikar Marijan Crtalić

SISAK - Na Općinskom sudu u Sisku završeno je suđenje Marijanu Crtaliću, akademskom slikaru iz Siska, zbog kaznenog djela klevete bivšeg gradonačelnika Siska Dinka Pintarića. Pintarić je tužio Crtalića zbog zbog članka kojeg je prije dvije godine on napisao na svojem Facebook profilu.

Pintarić se smatrao oklevetanim, jer je Crtalić napisao da je nestao novac od prodaje gradske Galerije Striegl, a koji je bio namijenjen kupnji novog galerijskog prostora. Sud je Crtalića proglasio krivim i osudio na kaznu od 10 prosječnih dnevnih dohodaka, odnosno 1.851 kunu, a morat će platiti i troškove suđenja.

Sutkinja Vera Bubaš obrazložila je da je nedvojbeno utvrđeno da je Crtalić oklevetao Pintarića tvrdeći da je nestao novac od prodaje galerije, te da sud nije mogao povjerovati tvrdnjama Crtalića da on takvo nešto nije napisao, da je riječ o lažnom profile, da takav tekst na svojoj Facebook stranici nije uspio pronaći, nego da je na njegov profil tvrdnje zbog kojih mu se sudi napisao netko drugi.

Marijan Crtalić najavio je da će se žaliti na presudu , da nije kriv, da nije nikoga oklevetao.

- Što se tiče galerije Striegl, a zbog toga sam optužen zato jer sam, navodno, oklevetao gradonačelnika, činjenica je da on prodao prostor galerije austrijskoj banci i da je lova od prodaje, prvobitno namijenjena za obnovu bivšeg kina Sloboda u novu gradsku galeriju - nenamjesnki potrošena, dakle nestala. U proračuna nema novca za galeriju, a nema niti galerije, rekao je Crtalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:11