MINISTAR: MOJA REAKCIJA JE BILA NEPRIMJERENA

Matić se ispričao jer je Bozanića usporedio s Miloševićem: 'Žao mi je, ali odgovoriti na tako grube riječi može se samo na taj način'

Zagreb, 131212.Sabor.Nastavak sjednice Sabora o izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja kojima se dopusta izmjenama zakona objava Registra branitelja.Na fotografiji: Predrag Matic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Ministar branitelja Predrag Matić ispričao se na Radiju 101 zbog prošlotjedne izjave u kojoj je kardinala Josipa Bozanića usporedio sa Slobodanom Miloševićem, potvrdio je Hini večeras glasnogovornik Ministarstva branitelja Bojan Glavašević u povodu poziva iz HDZ-a da se ministar javno ispriča svima koje je "grubo povrijedio neodmjerenom izjavom".

"Svakako se ispričavam zbog tih grubih riječi", rekao je u Intervjuu tjedna Radija 101 ministar Matić, koji je u četvrtak, komentirajući istupe hrvatskih biskupa, predlažio da signal s oltara biskupa Bozanića bude - 'Ne čujem dobro, ne čujem dobro".

"Znam da je moja reakcija bila neprimjerena i žao mi je zbog toga. Međutim, odgovoriti na tako grube riječi može se samo na taj način", izjavio je Matić.

"Nakon što sam proveo devet mjeseci u tri srpska logora, te deset godina bio pripadnik Hrvatske vojske, ne mogu dopustiti da me netko naziva nacistom", rekao je Matić za Radio 101 misleći pritom na biskupa Valentina Pozaića koji je Milanovićevu Vladu usporedio s nacistima.

Predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje Željko Dilber pozvao je danas ministra branitelja Predraga Matića da se javno ispriča svima koje je "grubo povrijedio neodmjerenom izjavom" kada je prije nekoliko dana usporedio kardinala Bozanića s Miloševićem te poručio da ako "nije u stanju" ispričati se, onda nije ni "dostojan" obnašati dužnost ministra hrvatskih branitelja.

Ministar Matić u čevrtak je kometirao istup pomoćnog zagrebačkog biskupa Valentina Pozaića, koji je prethodni dan na tribini o zdravstvenom odgoju Milanovićevu vladu usporedio s nacistima rekavši da su i nacisti došli na vlast demokratskim putem, te je pozvao na novu "Oluju".

"Zapravo mi je najpreči posao sada da osmislim izgled medalje 'Oluja 2', i pišem prijedloge predsjedniku za generalske činove Ribiću i Pozaiću. To su jako bitne stvari. Treba srušiti ovu nenarodnu vlast, ukloniti peronosporu i predlažem da signal s oltara biskupa Bozanića bude – 'Ne čujem dobro, ne čujem dobro", izjavio je tada Matić novinarima uoči vladine sjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:01