PRVA MIRNA NOĆ U ZAPADNOM DIJELU ZAGREBA

Željezničke postaje su puste, a u vlakovima gotovo nema putnika: 'Nije nam svejedno'

 Todorov/CROPIX

Unatoč strepnji i strahu, stanovnici zapadnog dijela Zagreba danas su nakon 72 sata terora, koliko je prošlo između dvije eksplozije, konačno mirnije spavali.

Iako je policija najavila pojačane ophodnje, posebno uz prugu koja središte Zagreba spaja sa zapadnim predrgađima i naseljima, u noći s petka na subotu njihovi pripadnici nisu bili pretjerano vidljivi.

Nigdje dugih cijevi, civilaca, tek pokoja ophodnja. Stanice uz prugu od Zapadnog Kolodvora prema Kustošiji, Vrapču i Gajnicama u kasnim popodnevnim i večernjim satima bile su puste, kao i vlakovi, uz iznimku pokojeg putnika.

No, do kasnih noćnih sati zato su na iglama bili stanari ulaza u Gospodskoj ulici u kojem živi Vojislav B., čovjek koji je u eksploziji na autobusnom stajalištu lakše ozlijeđen. Kako su provjeravali sumnju nije li možda on bombaš koji je terorizirao zapadni dio grada, policajci su u njegovom stanu očevid vršili čitavog petka.

I onda navečer, kada se sve smirilo, neočekivano su stigla još jedna vatrogasna kola koja su osvjetlila parkiralište iza zgrade, a stigli su i istražitelji s psima koji su tragali za eksplozivom.

Meta: automobil Vojislavove nevjenčane supruge, crvena Opel Corsa.

Kad su se uvjerili da nema eksplozivnih naprava, posla su se primili i forenzičari koji su do ponoći izuzimali tragove iz Corse. Vlasnica je čitavo vrijeme sjedila na stražnjem sjedalu policijskog auta i sakrivala lice rukama u kojima je držala papire.

- Odjednom su se opet stvorili, pa smo mislili da ćemo se morati evakuirati. Čudno nam je to sve, jer nikad za njih ne bi rekli da imaju veze sa bombama, komentirali su susjedi na ulici.

Vlakovima i busevima su u petak navečer pak putovali smo mladi željni zabave.

- Nije nam svejedeno kad znamo što se događa, ali opet, nije nas toliko strah da se ne bi vozili vlakom. Nekako moramo doći do centra, rekla nam je grupica mladih koja je s Malešnice krenula u noćni provoda.

- Ovdje dođite bilo koji dan navečer. Stanice su puste. Vlakovima se ne vozimo jer se bojimo bombi, nego zato jer su stari, spori i često kasne, komentirali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:55