ZLOČIN KOD VARAŽDINA

FOTO Ubio brata i ranio prijatelja pa otrčao do susjeda i priznao zločin: 'Spikal sam ih. Zovite hitnu!'

Trojica muškaraca sukobila su se u dvorištu obiteljske kuće
 Željko Hajdinjak/CROPIX

Josip Š (49) preminuo je uslijed više ubodnih rana koje mu je u nedjelju u dvorištu njihove obiteljske kuće u Rijeci Voćanskoj kraj Ivanca zadao njegov brat Stjepan Š. (52), a u bratskom sukobu ozlijeđen je i Josipov prijatelj Stjepan E. (63) koji je uboden u rame.

Krvava svađa dogodila se u nedjelju oko 16 sati kada je Stjepan Š. iz nepoznatog razloga nožem napao svog brata i njegovog prijatelja u dvorištu obiteljske kuće. Braća su inače zajedno živjeli u kući u čijem se dvorištu dogodila krvava tragedija. Susjedi kažu da prije toga nisu čuli svađu te da ne znaju zašto je Stjepan, inače mirniji i povučeniji brat, napao Josipa i njegovog prijatelja.

- Josip je inače bio agresivniji. Volio si je popiti, a pod utjecajem alkohola bio je jako glasan i volio je izazivati svađe. Stjepan je s druge strane bio miran, tih i povučen. Nije konzumirao alkohol već godinama i uopće nije bio agresivan. Braća su se znala posvađati, pogotovo kad je Josip bio pijan, ali nikome nikad nije palo ni na pamet da bi njihova svađa mogla završiti na ovakav način. Šokirani smo s ovim što se dogodilo - pričaju susjedi.

Nakon što je nožem usmrtio svog brata i ranio njegovog prijatelja, Stjepan je odtrčao do susjeda i priznao zločin.

- Spikal sam ih. Zovite hitnu - rekao je susjedi i zatim se vratio do kuće gdje je pričekao Hitnu pomoć i policiju.

Za dvadesetak minuta vozilo Hitne pomoći i policija stigli su u zabačeno mjesto gdje je utvrđeno da je Josip preminuo uslijed zadobivenih rana. Njegov prijatelj Stjepan E. zadobio je pak ubodnu ranu u rame te mu je pružena medicinska pomoć. Ubojica je uhićen, a policija i zamjenik Općinskog državnog odvjetništva na mjestu događa obavili su očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:42