PRODAVAČICE LJUBAVI

FOTO: LICA GRADA GRIJEHA Policijske fotografije otkrivaju zaboravljenu prošlost meke prostitucije

Većina uhićenih prostitutki i njihovih "madam" prilikom uhićenja nisu izgledale zabrinute - većina policajaca bili su njihovi klijenti, a kazne su bile male pa su se prostitutke brzo vraćale svom poslu

Nakon Prvog svjetskog rata i tijekom godina prohibicije u SAD-u kanadski Montreal bio je sjedište sex-turizma Sjeverne Amerike. Okončanje prohibicije 1933. godine, ali i uspon spolno prenosivih bolesti, donijeli su oštrije mjere suzbijanja prostitucije, što sada pokazuju fotografije iz policijskih arhiva koje prikazuju uhićene prostitutke i svodnice iz razdoblja Drugog svjetskog rata.

Prema modi tog vremena, uhićene prostitutke na fotografijama imaju počupane obrve, nakovrčanu kosu i namazana usta. Fotografije ih prikazuju kao ne pretjerano zabrinute osobe, što se može objasniti činjenicom da su većina policajaca koji su ih privodili bili istodobno njihovi klijenti, a kazne su bile male pa su se prostitutke brzo vraćale svom poslu.

Pogledajte galeriju fotografija prostitutki prilikom uhićenja

Fotografije iz policijskih arhiva prikazuju i lik Anne Labelle, poznate pod imenon madame Émile Beauchamp. Ona je bila najmoćnija vlasnica bordela u Montrealu u vrijeme Drugog svjetskog rata, koja se na pritvaranje dovezla u Cadillacu, ogrnuta bundom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:21