OPTUŽEN ZA RUŠENJE PARK ŠUME

Valentić: To nije moja parcela, ja samo pravno zastupam vlasnike

Čišćenje šikare i piljenje stabala u park-šumi Tuškanac, na parceli Jurjevske ulice 65 u Zagrebu, uznemirilo je susjede.

Osim devastacije šume, stanare Jurjevske brine i mogućnost gradnje na parceli iako je ona prema važećem GUP-u zabranjena.

GUP se lako mijenja

- Prije desetak dana radnici su počeli rušiti stabla i ostalo zelenilo. Ako se šuma sruši, GUP se lako promijeni. Kada netko krči, onda je velika vjerojatnost da će i graditi, a iza svega stoji Nikica Valentić - smatra Vlasta Toth iz Zelene akcije.

No bivši premijer Valentić kaže kako on nije vlasnik navedenog zemljišta, nego samo za vlasnike obavlja pravne poslove. Uputio nas je na tvrtku INGPLAN, koja je upisana kao vlasnik zemljišta veličine 24.000 kvadrata.

- Više od 30 godina zemljište nije očišćeno. Zato sam naredio da se uredi da bih omogućio geodetima da ga izmjere, s ciljem usklađivanja katastarskih i zemljišnih knjiga. Policija je utvrdila da nijedno stablo nije posječeno. Još nemam nikakve planove - tvrdi Dubravko Rebrina, vlasnik INGPLANA, bivši direktor Nive i bivši šef Nive inženjeringa, tvrtke u Valentićevu suvlasništvu.

Istraga se nastavlja

Policija je potvrdila da su bili na terenu, ali nisu mogli utvrditi jesu li radnici izašli iz okvira privatnog zemljišta.

- Granice zemljišta nisu precizno određene. Krim istraživanje se nastavlja - kažu u PUZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:17