Punjena guska

Objavljeno: 27.09.2007

1. Oguljene kestene kuhajte 30 minuta u slanoj vodi ili pilećoj juhi. Zalijte kruh mlijekom. Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte s jetrom pa ispržite. Ogulite kobasice i usitnite. Pomiješajte luk i jetru, kobasice, 30 dag vilicom zgnječenih kestena i iscije-đeni kruh. Začinite.

2. Gusku operite te obrišite izvana i iznutra. Napunite je nadjevom pa otvor zatvorite čačkalicama i stavite u lim. Posolite i popaprite izvana. Okružite je narezanim mrkvama i lukom narezanim na kriškice. Prelijte vrućim maslacem.

3. Pecite 2 sata na 175 °C, a povremeno iglom bockajte gusku da izlazi masnoća te zalijevajte vinom, a poslije vodom i vlastitim sokom. Oko guske stavite preostale kestene, zalijte juhom i pecite još otprilike 1 sat. Dobiveni sok ponudite uz pečenku.

10 osoba 
Priprema 3 sata i 45 min

- 1 guska teška 3 kg 
ZA NADJEV:
- 20 dag kobasice pečenice 
- 1 gusja jetra ili 30 dag pilećih 
- 1 režanj češnjaka
- 1,25 kg kestena 
- 15 dag mekanog dijela kruha
- 2,5 dl mlijeka 
- 3 glavice luka 

ZA PEČENJE:
- 8 dag maslaca ili ulja 
-  4 mrkve 
-  5 dl bijelog vina 
-  sol 
-  papar


Broj preporuka: 0

ARHIVA ČLANAKA

Opći uvjeti korištenja | Pravila prenošenja sadržaja | Zaštita privatnosti | Pravila komentiranja | Impressum | Kontakt | Oglašavanje

EPH Digital: Jutarnji list | Slobodna Dalmacija | Gloria | Globus | Sportske Novosti | Autoklub | Dom & dizajn | Dobra hrana | Bestseller | Dodo | Dosi | Gorila | LikeCroatia | Gameland | Dubrovacki Vjesnik

WAZ: Der Westen