MMF? BIT ĆEMO BOLJI!

Čačić o lošim prognozama analitičara: Ako bude tako, nemam što tražiti u Vladi!

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Prognoza Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o padu hrvatskog BDP-a od 0,5 posto u ovoj godini bitno je bolja od prognoza domaćih i stranih analitičara, a rezultat će biti i bolji od prognoze MMF-a, izjavio je danas prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić .

Na pitanje kako komentira sniženu prognozu rasta hrvatskog gospodarstva koju je jučer objavio MMF i u kojoj se očekuje pad BDP-a u ovoj godini od 0,5 posto, Čačić je rekao kako je to znatno bolje od prognoza domaćih i stranih analitičara.

"Očekujem da ćemo biti bolji od MMF-ove prognoze", rekao je Čačić na odlasku s konferencije o tržištu nekretnina, na kojoj je predstavio ambiciozni plan "Zagreb na Savi".

Upitan hoće li otići ako rezultati budu takvi kakve analitičari predviđaju, odgovorio je da, bude li to tako, nema što tražiti u Vladi.

Međutim, to se neće dogoditi što potvrđuju i MMF-ove prognoze, rekao je Čačić.

MMF je snizio prognoze rasta za hrvatsko gospodarstvo te sada očekuje njegov pad u ovoj godini za 0,5 posto, nakon čega bi u idućoj godini trebao uslijediti rast od jedan posto, pokazuju u utorak objavljene redovne proljetne prognoze MMF-a za svjetsko gospodarstvo.

U prijašnjem izdanju "Svjetskih gospodarskih prognoza" MMF-a, objavljenom ujesen prošle godine, za 2012. godinu bio je predviđan rast hrvatskog gospodarstva po stopi od 1,8 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:06