POHVALE HRVATU

'MODRIĆ JE NAKON MANCHESTERA EKSPLODIRAO, A NAJBOLJI JE KAD IGRA S XABIJEM' AS nahvalio Luku

Španjolski AS objavio je vrlo lijepi tekst o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Luki Modriću i njegovom doprinosu Real Madridu u završnici sezone, te suradnji s Xabijem Alonsom...

- Nedostaje mu treninga i samopouzdanja. Mora bolje upoznati suigrače. Nedostaje mu jako puno stvari. Modrić je poput djeteta koje tek uči - tako je zborio trener "kraljevskog" kluba Jose Mourinho prošle godine u listopadu.

- Nekoliko mjeseci kasnije Hrvat je eksplodirao na travnjaku i postao ključan igrač u sredini terena zajedno s Xabijem Alonsom", piše AS, te nastavlja:

- Xabi i Modrić su ove sezone zaigrali zajedno u šest utakmica, a momčad je u tih šest susreta ostvarila pet pobjeda i jedan remi! U prosjeku je zabijala 3.5 pogotka po susretu, a primala svega 0.6 (prosjek za cijelu sezonu je 1.1). Utakmica na Old Traffordu bila je prekretnica za hrvatskog reprezentativca. Nakon pogotka i prolaska Reala, Modrić je od narednih 15 utakmica odigrao njih 12. U posljednjih je 10 susreta odradio čak 86 posto od maksimalne minutaže, te je već osmi igrač Reala po broju minuta provedenih na travnjaku"

- Za razliku od suradnje s Xabijem, Modrić u veznom redu sa Samijem Khedirom bilježi omjer od četiri pobjede i jednog poraza, s Michaelom Essienom tri pobjede i dva remija, dok je s Joseom Rodriguezom i Casemirom odigrao dosada samo jednu utakmicu."

- Statistički gledano Modrić u kombinaciji s Xabijem Alonsom donosi Real Madridu najbolje rezultate..., stoji u tekstu španjolskog AS-a.

Vjeruje se da će u petak, kada je na rasporedu finalna utakmica Kupa kralja između Reala i Atletica, Modrić krenuti od prve minute, zajedno s Xabijem Alonsom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:46