PREKRETNICA

Spidermanov alter-ego Peter Parker umire u najnovijem izdanju stripa o 'čovjeku-pauku'!

Spidermanov alter-ego, mlađahni štreberko Peter Parker, umire u sukobu s negativcem Doktorom Octopusom u najnovijem izdanju popularnog stripa.

"Čudesni Spiderman broj 700", koji se jučer našao u prodaji, rastužit će srca mnogih obožavatelja "čovjeka-pauka" koji njegove avanture u New Yorku prate već gotovo 50 godina.

Marvel ovakvim finalom želi serijalu udahnuti novi život. Parker gubi veliku bitku s Doktorom Octopusom, koji posljednjih nekoliko godina pokušava uništiti svijet, dok njegovo vlastito tijelo polako umire.

Unatoč tome, to ne znači kraj Spidermanovom naslijeđu. U trenutku sabranosti, Octopus shvaća da je njegov dugotrajni neprijatelj bio sila s dobrim razlogom. Kad je svoj um prebacio u Parkerovo tijelo, Octopus nastavlja samostalno istraživati superjunakov život.

Marvelov pisac Dan Slott objasnio je transformaciju za USA Today.

- To je Moriarty u glavi Sherlocka Holmesa. Princ John u Robin Hoodu. Ovo je najveći zlikovac u tijelu najvećeg junaka i pokušava činiti dobro. To će ga zaista promijeniti - rekao je Slott o najvećem preokretu u priči.

U intervjuu za CNN, Slott je rekao:

- Otto Octavius, koji je postao Doktor Octopus, bio je odrasla osoba u kakvu je Peter mogao izrasti, Spidermanova tamna strana. Što ako bismo to okrenuli? Što ako smo mu dali drugu priliku? Peterov posljednji herojski čin bio je prebacivanje svih uspomena i iskustava koja su ga držala na pravom putu na Doktora Octopusa. No je li to dovoljno? Može li Doktor Octopus nadvladati svoju istinsku prirodu? - rekao je Slott.

Sudeći prema svemu što se sve u prošlosti raznih superjunaka događalo, obožavatelji serijala o čovjeku-pauku ne trebaju očajavati. U 1990-ima Superman je umro, Bruce Wayne je odbacio Batmanov plašt na neko vrijeme, a Bucky je preuzeo ulogu Kapetana Amerike, a sve da bi se svi kasnije vratili u stripove i na filmska platna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:05