UVRIJEĐENI I POVRIJEĐENI

Plitvička jezera: Jadranka Kosor, Josip Đakić i Tomislav Ivić u vlastitom aranžmanu odali počast Josipu Joviću

Jadranka Kosor došla je na Plitvice u vlastitom aranžmanu u pratnji predsjednika saborskoga Odbora za obranu Tomislava Ivića i predsjednika Odbora za branitelje i prvog čovjeka HVIDRA-e Josipa Đakića
 Robert Fajt / CROPIX

PLITVIČKA JEZERA - Potpredsjednica Sabora Jadranka Kosor, predsjednik saborskog Odbora za obranu Tomislav Ivić i predsjednik Odbora za branitelje i prvi čovjek HVIDRA-e Josip Đakić svijećama i vijencem odali su na Plitvičkim Jezerima počast Josipu Joviću, prvom branitelju koji je poginuo u obrani Hrvatske . Učinili su to u vlastitom aranžmanu, dan poslije službenog obilježavanja na kojem je bio državni i vojni vrh, zato što, kako su rekli, na službeni događaj nisu bili pozvani.

- Nitko od nas nij bio pozvan, ali to je sada nevažno, mi smo smatrali da je potrebno doći, osjećamo to kao svoju ljudsku dužnost, nas dvoje smo ovdje i kao bivši ministri branitelja (Ivić op.a.) i dakako da nam je ovdje mjesto. Poklonili smo se još jedanput uspomeni na Josipa Jovića, prvog hrvatskog branitelja koji je dao život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Ovo mjesto treba biti mjesto okupljanja i dubokog poklona i mjesto na kojem ćemo svi zajedno sebi reći da ćemo biti pametniji, bolji i raditi za dobrobit jedine nam domovine - rekla je potpredsjednica Sabora Jadranka Kosor.

Pitanje Jutarnjeg nisu li se baš zbog toga trebali izdići iznad dnevnog protokola nije se svidjelo potpredsjednici Kosor.

- Danas smo ovdje! Kao što znate, prijašnjih je godina protokol bio drugačije sastavljen. Nije važno. Ne znam zašto to pitate? Važno da smo ovdje i da ne zaboravljamo. Jel tako? - odgovorila je.

Pitanje kolege da komentira podršku koju je zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinska uputila njezinom protukandidatu na stranačkim izborima Darku Milinoviću, te osjeća li se zbog toga izdanom ju je razljutilo.

- Nisam došla ovdje da bih komentirala bilo koga od pretendenata za čelno mjesto u HDZ-u nego da bi se poklonila Josipu Joviću i zahvalila njegovoj obitelji, prije svega njegovoj majci i iskazala ljubav i poštovanje prema tom hrvatskom branitelju i prema svim hrvatskim braniteljima koji su dali živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Pitanje je li dolazak na Plitvice dio njezine kampanje bilo je za nju previše. Od riječi do riječi ponovila je prethodni odgovor, zahvalila se i vidno uvrijeđena napustila novinarsko društvo. U neslužbenom razovoru kolegi je prigovorila zašto u pitanju nije naglasio da je Milinovića podržala gospićka podružnica Katarine Zrinske.

Bivši ministar branitelja Tomislav Ivić rekao je kako njihova posjeta ne znači nikakvu paralelnu proslavu već želju da se oda počast Josipu Joviću.

- Mogli smo smo doći i jučer, ali je sramota da potpredsjednike Sabora i saborskih odbora nitko ne zove na obilježavanje - zaključio je.

Njegov kolega iz stranke i iz saborskih kluba Josip Đakić nepozivanje smatra nepristojnim, niskim i primitivnim. On bi svejedno došao i dan ranije na službenu proslavu, ali "protokol nije bio definiran u petak do 16 sati, stoga nisam znao točno vrijeme kada sve počinje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:34