DARKO ZA BOLJI HDZ

Milinović predao potpise za kandidaturu: Karamarko nije favorit ovih izbora! Na TERENU je situacija DRUGAČIJA

Ovaj sabor mora biti pokazatelj ponovnog zajedništva HDZ-a, poručio je Milinović

ZAGREB - Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović predao je danas u središnjici stranke 700-tinjak prikupljenih potpisa za svoju kandidaturu.

Milinović je tom prigodom novinarima najavio da će nastaviti s prikupljanjem potpisa do 19. svibnja, kad je krajnji rok za njihovu predaju, a prikupljat će ih u još pet ili šest hrvatskih županija u kojima još nije.

Na upit zašto je potpise predao već sada, odgovorio je: "Zato što sam stekao tehničke uvjete postati i službeno kandidat za predsjednika HDZ-a. Da ne bi bilo previše dileme, danas sam ih predao".

Po HDZ-ovu pravilniku o izbornoj promidžbi, da bi kandidati i formalno postali kandidatima za čelna mjesta HDZ-a, koji će biti izabrani na 15. općem saboru HDZ-a 20. svibnja, moraju prikupiti potreban broj potpisa izaslanika do 19. svibnja u podne.

Kandidati za predsjednika stranke moraju prikupiti najmanje 400 potpisa od 2200 izaslanika općeg sabora.

Milinović je, osvrćući se na medijske napise da je favorit na izborima za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko, rekao kako je "na terenu situacija drugačija".

" Tomislav Karamarko nije favorit ovih izbora", poručio je.

Na upit novinara zašto je popis gostiju, koji su pozvani na 15. opći sabor još uvijek tajna, rekao je da bi na to trebala odgovoriti predsjednica stranke i dodao kako će najvjerojatnije sutra u 9 sati biti Predsjedništvo stranke na kojem će se definirati gosti. Osobno, kazao je, smatra da bi gosti trebali biti isti kao i na prijašnjim saborima, a to su bivši premijeri, bivši predsjednici Hrvatskog sabora.

"Ovaj sabor mora biti pokazatelj ponovnog zajedništva HDZ-a", poručio je Milinović .

Upitan da li bi prvi predsjednik HDZ-a Franjo Tuđman bio zadovoljan ovakvim HDZ-om, Milinović je rekao kako je na to teško odgovoriti.

"Sigurno ne bi bio zadovoljan gubitničkim HDZ-om. Imamo gubitnički mentalitet, a to ćemo promijeniti 20. svibnja", poručio je kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:03