UZ FILHARMONIJU

2Cellos 12. lipnja nastupaju u zagrebačkoj Areni: Kreće spektakl, lom, adrenalin i kaos

Zagreb, 100412.Stjepan Hauser i Luka Sulic, poznatiji kao 2 Cellos, u predvorju Zagrebacke banke u Paromlinskoj ulici odrzali su konferenciju za medije povodom svog koncerta koji ce se uz podrsku Zagrebacke filharmonije odrzati 12.06.2012. u Areni Zagreb.Na slici: Stjepan Hauser i Luka Sulic.Foto: Neja Markicevic / CROPIXi
 Neja Markicevic / CROPIX

ZAGREB - Poznati hrvatski violončelistički dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2Cellos, održat će 12. lipnja prvi veliki koncert pred domaćom publikom u zagrebačkoj Areni zamišljen kao spoj klasičnog i suvremenog, na kojemu će uz pratnju Zagrebačke filharmonije svirati mješavinu klasike i rock and rolla.

"Bit će malo drukčije nego inače jer ćemo započeti uz orkestar i malo klasike", kazao je Hauser najavljujući koncert na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Koncert će otvoriti klasični dio s pratnjom Zagrebačke filharmonije nakon čega, kako su u šali najavili, "kreće spektakl, lom, adrenalin i kaos". "Kad ljudi misle da ne može biti luđe, mi im pokažemo da može", poručili su 2Cellos.

Kako bi zvučali "što autentičnije", u prvome će dijelu koncerta svirati na drvenim instrumentima. "Nadamo se da ćemo se čuti, što je uvijek problem s tako velikim prostorima kad svirate na drvenim instrumentima", kazao je Hauser, kojemu je to prvi nastup sa Zagrebačkom filharmonijom.

Na prvom velikom hrvatskom koncertu svirat će svoje klasične hitove i skladbe s prvog albuma koje još nisu svirali pred domaćom publikom, a najavili su i nekoliko skladbi s novog albuma koji upravo dovršavaju a koji bi u distribuciju trebao krenuti najesen. "Bit će i nekih iznenađenja i gostiju", kazao je Šulić.

Violončelistički dvojac Šulić i Hauser svjetsku su karijeru počeli postavljanjem svoje klasične izvedbe popularne pjesme Michaela Jacksona "Smooth Criminal" na YouTube u siječnju prošle godine. Za samo nekoliko mjeseci njihov je video doživio pet milijuna "klikova". U lipnju im je izašao i prvi album koji je odmah počeo osvajati visoka mjesta na svjetskim top-listama. Prema podacima Hrvatske diskografske udruge (HDU) za prošlu godinu, taj je album najprodavaniji inozemni album iz Sony Music kataloga te drugi najprodavaniji inozemni album nakon Adele u Hrvatskoj.

Šulić i Hauser dobili su i dvije nominacije za ovogodišnju nagradu Porin - za pjesmu "Smooth Criminal" u kategoriji za najbolju inozemnu pjesmu i za album "2Cellos Luka Sulic & Stjepan Hauser" u kategoriji najbolji inozemni album izvan klasične i jazz glazbe.

Osim što dovršavaju novi album, trenutno sviraju u pratećem sastavu na svjetskoj turneji poznatog britanskog glazbenika Eltona Johna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:45