STRAVIČNO UBOJSTVO

Policija potvrdila: 'Tijelo pripada nestaloj Meksikanki'; Ubojica joj nožem prerezao vrat?

Kako ne bi ugrozili istragu, policija i Državno odvjetništvo ne žele iznositi pojedinosti okrutnog ubojstva
Split, 250812.Nakon opsezne potrage koja je trajala tri dana danas je pronadjeno tijelo na brdu Marjan za koje se sumnja da je za nestala Meksikanka Selena Margarit Graciano Macedo ciji je nestanak prijavljen 22.08 kasno navecer.Nedaleko od mjesta na kojem su prije dva dana pronadjene njezine stvari, pripadnici HGSS pronasli su tijelo, koje je bilo zakopano.Na fotografiji: posljednja dostupna fotografija Meksikanske nastale nesto prije nestanka. Ovako je bila obucena prije nestanka.Foto: PU Split
 Duje Klarić / CROPIX

SPLIT - Splitska je policija danas službeno potvrdila da je tijelo koje je jučer pronađeno u Park-šumi Marjan, tijelo nestale Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo za kojom se tragalo od srijede, izvijestila je danas PU splitsko-dalmatinska.

"Obavljeno je prepoznavanje i utvrđeno je da se radi o nestaloj 31-godišnjoj državljanki Meksika", stoji u službenom priopćenju splitske policije.

Stravični detalji okrutnog ubojstva na Marjanu: Meksikanka je vezana selotejpom, silovana i ubijena

Na tijelu su pronađeni tragovi nasilne smrti, a policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom poduzima opsežne mjere i radnje na otkrivanju počinitelja i okolnosti smrti, dodaje se u priopćenju.

Provest će se DNA analiza, a u istraživanje su uključeni i policijski službenici Ravnateljstva policije, odnosno Uprave kriminalističke policije, te Centra za kriminalistička vještačenja i ispitivanja.

Kako ne bi ugrozili istragu, policija i Državno odvjetništvo ne žele iznositi pojedinosti.

Inače, Radio Dalmacija objavio je neslužbenu informaciju da je Meksikanki nožem prerezan vrat.

Zasad još nema osumnjičenih za zločin, a policija radi na otkrivanju počinitelja i prikuplja dokaze te ne želi komentirati medijske napise o pojedinostima istrage o nasilnoj smrti tridesetjednogodišnje Meksikanke.

Rezultati obdukcije tijela koja je počela sinoć na Odjelu patologije Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split još nisu poznati.

Policija poziva sve koji mogu pomoći na bilo koji način da im se jave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:04