PREŠLI GRANICU

FOTO, 'DIKTATORI SA STAVOM' Majice koje prikazuju Adolfa Hitlera i Saddama Husseina kao superheroje izazvale kontroverzu!

'Specifično iskustvo za educirane i urbane individualce između 18 i 30 godina'

Majice s likovima najpoznatijih svjetskih diktatora, prikazanima kao članovima okorjele rap grupe, postale su svjetski hit!

Proizvođač odjeće " Urban Outfitters " iz Philadelphije u prodaju je pustio majicu s likovima Moamera Gadafija, Idi Amina, Kim Jong-Ila, Saddama Husseina i Adolfa Hitlera , iznad kojih piše "D.W.A. - Dictators with Attitude" (Diktatori sa stavom) te ih prikazuje kao superheroje koji se zajedničkim snagama bore protiv nepravde.

Čini se da se ideja bazira na američkim reperima iz 80-ih i 90-ih "N.W.A. - Niggaz Wit Attitudes" (Crnčuge sa stavom), poznatima kao "najopasnija grupa na svijetu".

Tvrtka, koja ima preko 130 trgovina diljem svijeta, nudi "specifično iskustvo za educirane i urbane individualce između 18 i 30 godina", stoji na njihovoj internetskoj stranici.

Izvršna direktorica dobrotvorne udruge "Holocaust Educational Trust", Karen Pollock, osudila je majice zbog "prelaženja svake granice dobrog ukusa", te kazala da "vrijeđaju sve žrtve i preživjele koji su patili zbog ugnjetavanja, tiranije i genocida".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:46