SPECIJALNA SERIJA

TEST Citroën C4: Medveščak ispao iz igre, ali samo na ledu

Porast stope PDV-a sa 23 na 25 posto spremno su dočekali u Citroënu zadržavanjem cijena svih modela iz specijalne serije Medveščak. Iznimka nije niti model C4 koji smo testirali u štedljivoj dizelskoj varijanti sa 92 KS.

Atraktivan izgled vanjskog dijela nastavlja se i u interijeru gdje je svaki detalj, uz estetski dojam, napravljen kako bi se osigurala maksimalna udobnost svih petero putnika. Problem prethodnika s nekim klimavim elementima sada je prošlost, a pratičnost i funkcionalnost dovedeni su na zahvalnu razinu.

Premda 92 KS na papiru ne djeluju obećavajuće, u praksi 1,6-litreni dizelaš s petstupanjskim ručnim mjenjačem funkcionira više nego solidno. Mana je ubrzanje od gotovo 13 sekundi do stotke, no ovaj HDi motor odlično vuče iz niskih okretaja, čime pretjecanja postaju sigurna i prilično brza.

Posebnost testirane dizelske varijante je potrošnja od samo pet i pol litara koju smo ostvarili na testu, a premda smo nerijetko i pošteno izmaltretirali motor, ona se nije dizala iznad sedam litara.

Bez obzira na navedene adute, snažan argument za kupnju modela C4 je cijena od 119.000 kuna. Spora o isplativosti u ovom slučaju nema, no prema našem mišljenju još pametnija investicija je slabije opremljeni C4 (Atraction) koji je uz solidnu serijsku opremu dostupan za 109.500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:57