DIVLJA AUSTRALIJA

Jedva izvukla živu glavu: Zaposlenicu luksuznog broda napao KROKODIL i teško joj ozlijedio nogu!

Mladu ženu krokodil je napao samo dva dana nakon što je na istom potezu zapadne australske obale oca dvoje djece ubio morski pas

Taru Hawkes (23), zaposlenicu broda True North, popularnog među bogatim turistima, spasio je putnik nakon što joj je krokodil zagrizao nogu.

Policija je rekla kako je luksuzni brod bio u australskoj uvali Dugong Bay kada je Hawkes odlučila poći do obližnjeg bazena.

Slanovodni krokodil koji može živjeti u morskoj vodi, ali i mješavini slane i riječne vode, zgrabio ju je za nogu i teško ju ozlijedio nanoseći joj duboke rane.

Nakon što su je izvukli iz vode, prevezli su je helikopterom koji se nalazi na brodu, do bolnice.

Brod može primiti 36 gostiju za koje brine 20 ljudi.

Cilj je upoznati turiste sa divljinom, a te avanture i koštaju. Tako sedmodnevno putovanje košta i do 90 tisuća kuna po osobi.

Peter Carstairs, iz odjela za zaštitu okoliša rekao je kako je Hawks plivala u bazenu u području koji je poznato po krokodilima i kako krokodil još kruži tim dijelom, te je upozorio ostale da ne plivaju u blizini.

"Područje je poznato po krokodilima, stoga mislim da je pametnije maknuti ljude odavde, umjesto krokodila", dodao je Carstairs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:43