PRESUDA U KORIST KRALJICE SEVDAHA

'BOL U DUŠI I NEPRAVDU KOJU SU MI NANIJELI NIŠTA NE MOŽE IZBRISATI' Dvojac koji je Hanku Paldum optužio za mučenje u ratu mora joj isplatiti odštetu

 CROPIX

Nakon što je Goran Golub 2013. tvrdio da ga je Hanka Paldum za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini mučila i zlostavljala dok je bio u zarobljeništvu u logoru Silos na Igmanu, glazbenica je postala meta neviđenog medijskog linča, pogotovo u Srbiji.

Pjevačica je Goluba i njegova odvjetnika Duška Tomića tužila zbog klevete, a Općinski sud u Sarajevu sad je napokon donio prvostupanjsku presudu i to u njezinu korist.

Dvojac Hanki mora isplatiti 4000 KM (oko 15.200 kuna) zbog pretrpljenih duševnih bolova te povrede časti i ugleda, a morat će podmiriti i sve troškove dudskog procesa, piše Dnevnik.hr.

- Presuda je za mene velika satisfakcija, ali bol u duši i sva nepravda koja mi je nanesena neizbrisivi su. Teško je i opisati što sam sve proživjela i pretrpjela od 2013. do danas. Od prvoga šoka i duboke potresenosti, pa sve do gnjusnih tekstova i laži o meni koje su neki mediji plasirali. Svatko tko me poznaje svjestan je da su ove neistine nespojive sa mnom, s mojim životnim načelima, moralom, vrijednostima koje zastupam i mojim cijelim životom - izjavila je najveća kraljica sevdaha u regiji.

Općinski sud u Sarajevu u obrazloženju prvostupanjske presude istaknuo je kako Golub i Tomić nisu iznijeli niti jedan dokaz kojim bi potkrijepili svoje tvrdnje protiv Hanke Paldum, a lažima su joj prouzročili veliki stres i duševnu bol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:44