SVE MU JE OPROSTILA

'DOBRA VEČER. JA SAM ONAJ KOJI VAM JE 'POČISTIO' STAN' Legendarna glumica opisala susret s muškarcem koji ju je opljačkao pa završio u zatvoru

 Oleg Moskaljov / HANZA media

Milena Dravić, 76-godišnja srpska glumica, koja je u karijeri koja traje više od pola stoljeća snimila 70-ak filmova, u monografiji "Milena Dravić - više od umjetnosti" otkrila je nepoznate detalje iz privatnog života, a jedan iz davne 1971. godine definitivno bi mogao poslužiti kao predložak za holivudski blockbuster.

Naime, Dravić je u knjizi opisala kako joj je nepoznati počinitelj provalio u stan dok je bila na generalnoj probi za predstavu "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji" redatelja Ljubomira Mucija Draškića. Muškarac joj je otuđio sav nakit i brojne nagrade, a majka, koja je Mileni tog kobnog dana nosila ručak, shvatila je da joj je kći opljačkana nakon što je vidjela obijena ulazna vrata od stana, prenosi srpski Blic.

- Vrijeme prolazi, a jednom prilikom susrećem se, sasvim slučajno, s poznatim odvjetnikom Tomom Filom, inače školskim prijateljem. Mangupski mi kaže: 'Znam tko te onomad 'olešio', ali ne mogu ti reći ime jer ga branim'. Zgranuta i u nevjerici, pozdravim ga uz osmijeh i riječi: 'E, pa ćao, školski druže' - piše u monografiji.

Poslije tog susreta, glumicu su nazvali iz jednog restorana kako bi joj vratili zlatni prsten s njezinim ugraviranim imenom - našli su ga kraj šahta, a Milena ga je dobila kao nagradu od časopisa Sport i svet. Prsten je, naravno, bio ukraden tijekom pljačke 1971. godine.

U proljeće 1996. ili 1997. Dravić je gostovala na Kotorskom festivalu kazališta za djecu. Ondje je, piše Blic, napokon upoznala svog lopova.

- Jedne večeri prilazi mi konobar i pita me bih li imala nešto protiv da za moj stol dođe čovjek koji mi je nekada davno u Beogradu 'počistio' stan. Zbunjena pitam 'je li ovo neka zabuna'. Nekoliko minuta poslije dolazi muškarac i predstavlja se: 'Ja sam onaj koji vam je 1971. 'počistio kuću', odnosno vaš stan. Ja sam vam odnio sve one vrijedne stvari... Ja sam vas pokrao'. Gledam ga. Ne mogu vjerovati što čujem. 'Ali odrobijao sam. Opraštate li mi', pita me on. Oprostila sam mu - odgovorila mu je Dravić, koja je tada, dodaje, nosila onaj zlatni prsten koji su pronašli u šahtu kraj restorana. Stavila ga je na ruku prvi put poslije 26 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:48