POVRATAK

BARBARA KOLAR O NOVOJ EMISIJI NA HRT-u 'Volim raditi na televiziji i to ne zato što ljubim sliku svoju na ekranu, nego zato što mi se sviđa taj posao'

 CROPIX

Malo gastronomije, malo mode, dizajna i moderne psihologije - tako će otprilike izgledati nova HRT-ova mozaična lifestyle emisija “Kod nas doma”. S emitiranjem će početi u ponedjeljak 18. rujna.

Ova emisija, koju je osmislila iskusna urednica Maja Tokić, značit će ujedno i povratak Barbare Kolar na male ekrane.

Izbalansirana satnica

HRT-ova voditeljica, dobro prepoznatljivo lice većine velikih showova javne televizije, angažirana je da naizmjence s Ivom Šulentić vodi njihov novi projekt.

- Ako ne računamo jedan događaj koji sam radila za HTV u veljači, istina, na malim ekranima nije me bilo gotovo godinu i pol. Nije mi to prva pauza u životu, to je za televizijski posao sasvim normalno. I baš zato iznenadio me HTV-ov poziv, a i razveselio, što je sasvim normalno kada si vanjski suradnik - objašnjava Kolar koja je već dugi niz godina i voditeljica na Radio Anteni.

- Stvarno volim raditi na televiziji, i to ne zato što ljubim sliku svoju na ekranu, nego zato što mi se sviđa ta ravnoteža između radija i televizije - objašnjava. A ravnoteža će sudeći po satnici i jednog i drugog posla biti dobro izbalansirana, jer za Antenu radi od devet do 13 sati, a potom će, nakon što prošeće psa, kujicu Lolu pasmine Cavalier King Charles španijel, i nešto pojede, otrčati u televizijski studio na Prisavlju.

- Iva i ja izmjenjivat ćemo se tjedan za tjedan u vođenju emisije, pa to stvarno nije ništa strašno. A imam li treme nakon svih emisija koje sam odradila u životu? Uzbuđena sam, to svakako. Čak i kada se, recimo, vratim s godišnjeg nakon dva tjedna na svoj radijski posao, čak i tada, nakon tako kratke pauze, treba mi vremena da se snađem sa svim tim tipkama u studiju - uzvraća Kolar.

“Kod nas doma” imat će stvarno brojne rubrike. U Domu će ići priče o stanovima, u rubrici Volim zeleno o primjerice urbanom vrtlarstvu i uzgoju voća i povrća za početnike, a u Revoluciji doktor psihologije Igora Mikloušića zavirit će se u najdublje kutke ljudske psihe. Rubriku će imati i Karmela Vukov-Colić nazvanu RadiOna koja će se baviti savjetima kako uz mala ulaganja i maštu pomoći kućnom budžetu. Bit će i žive svirke u studiju, ali i one ispred studija u Bogovićevoj u koju će se uživo uključivati, razgovora s glazbenicima, gastronomije, mode i rasprave o žensko-muškim odnosima.

Pasji život

Urednica emisije Maja Tokić uvrstila je i rubriku nazvanu Pasji život, koja će se baviti najvjernijim čovjekovim prijateljem i njegovim učinkom na zdravlje ljudi.

- Ne, to nije bila moja sugestija Maji, ali mi je već rekla da smijem u emisiju dovoditi svoju Lolu, tako da će i ona biti dio emisije - uz smijeh je odgovorila Barbara. Bit će to ujedno i prvi projekt na kojem će kao voditeljice zajedno raditi Iva i Barbara.

- Barbara je kolegica koju iznimno cijenim i poštujem i stvorena je za ovaj posao, no voditeljski do sada nismo surađivale. Najviše smo se, zapravo, družile kada sam se natjecala u “Plesu sa zvijezdama” kojega je ona maestralno vodila u tandemu s Duškom Ćurlićem - kazala je Visković.

Nova HTV-ova emisija ići će od ponedjeljka do četvrtka i emitirati se uživo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:23