RINGIŠPIL U SPALADIUM ARENI

SRPSKI TURBOFOLK ZAPALIO SPLIT Redovi pred arenom: 'A svi se pretvaraju da to kao ne slušaju'

Hana Hadžiavdagić, Ecija Ivušić i Snježana Mehun s prijateljicom, te Petra Kovačević
 HANZA MEDIA

Prva večer regionalnog glazbenog festivala "Ringišpil“u splitskoj Spaladium Areni, koji je u grad pod Marjanom doveo srpske turbofolk zvijezde, privukao je više od pet tisuća obožavatelja cajki, koji su u redovima čekali ne bi li ušli u dvoranu i čuli hitove svojih omiljenih izvođača.

Između ostalih, nastupili su Petra Kovačević, Elitni odredi, Ringišpil bend, Milica Todorović, Indira Radić, Aca Lukas... Pred Arenom u Lori su se formirali dugi redovi nestrpljivih obožavatelja, a dvoranu je napunilo oko pet tisuća mladih.

Prije početka, atmosferu su podizali alkoholom, a iz automobila je treštala narodna muzika. Ringišpil bend je otvorio večer i počeo lagano zagrijavati publiku koja je vrištala uz hitove kao što su: "Ne'ko će mi noćas napraviti sina“, "Lepota balkanska“ i mnoge druge. Na scenu su idući stupili Elitni odredi koji su napravili dobar štimung uz atraktivne plesačice.

Inače, sve je bilo na nivou: od izvođača, plesačica, rasvjete, pa do publike koja je pjevala zafrkantske refrene poput onog: "Napravi mi sina pod svetlima casina".

- Očekujemo veliki broj ljudi jer se u Splitu dosta slušaju narodnjaci. Sve je veselo i vlada jako dobra atmosfera. Svi se nešto pretvaraju da ne vole narodnjake, a večerašnji spektakl je dokaz da to nije istina - kazala je PR festivala Hana Hadžiavdagić.

- Drago nam je da su Splićanke i Splićani pokazali interes za ovaj spektakl. Očekujemo da će se pojaviti velik broj ljudi. Zasad je sve dobro - kazala je jedna od organizatorica Snježana Mehun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:14