KONCERT ZA PAMĆENJE

FOTO: ISPUNJENJE SNA ZA TOMISLAVA BRALIĆA I KLAPU INTRADE Prvim koncertom u pulskoj areni potvrdili da su u vrhu glazbene scene

 
 Promo / Željko Vidinović

Da se snovi upornima doista ispunjavaju, znaju Tomislav Bralić i klapa Intrade. Oni su po prvi puta zapjevali u pulskoj areni gdje im se kao gost pridružio Tedi Spalato. To je ujedno i posljednja arena u Hrvatskoj u kojoj nisu održali koncert.

Ovaj koncert će zasigurno obilježiti njihovu karijeru, kao i onoj u rasprodanoj zagrebačkoj areni. Klapa je još jednom dokazala da je u samom vrhu glazbene scene, da njihove pjesme žive, a publika ih dočeka raširenih ruku gdje god dođu.

Koncert, koji se direktno prenosio i na nacionalnoj televiziji, počeo je pjesmom "Dalmacijo lipa" nakon koje je slijedila "Kuća kraj ferala" i niz ostalih starijih hitova kao što su "Ribar sam star", "Ispod tvoje boloture", "Ne znam što me tebi vuče", "Stina pradidova" koje je publika u njihovoj dugogodišnjoj karijeri zavoljela.

Pozornica je bila napravljena u tri nivoa, a krasio ju je jedrenjak, svjetionik i ostali dalmatinski detalji. Zidine amfiteatra su bile dodatno osvjetljene što je svakako pridonijelo ugođaju i istaknuo spektakularnu arhitekturu ove arene.

Tedi Spalato je s klapom otpjevao pjesmu "Cviće" koju je napisao za njih, a oni su s njom 2014. osvojili 2. nagradu žirija na Splitskom festivalu. Nakon toga su otpjevali duet "Sve dok bura dere" s kojim su osvojili istu nagradu na Splitskom festivalu godinu dana kasnije.

Odlična atmosfera zavladala je kada je klapa krenula s plesnim blokom pjesama "Ti gitaro moja", "Kolajna od zlata", "Škrinja jubavi", a na pjesmi "Zalutali pogled" više nitko nije sjedio.

Izravan televizijski prijenos završio je u 23:25 h, no publika nije puštala klapu s pozornice pa su izašli na bis i koncert produžili za još 25 min, te otpjevali novije pjesme među kojima je "Ti, samo si ti" s kojom su osvojili 3. nagradu žirija na ovogodišnjem Splitskom festivalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:19