NEPREŽALJENA ZVIJEZDA

FOTO: SKULPTURA DINE DVORNIKA OSVANULA U PARKU ROCK'N'ROLLA Neokrunjeni kralj hrvatskog funka dobio je dostojnu počast u glavnom gradu Hrvatske

 
 Sandra Šimunović / HANZA MEDIA

Skulptura Dina Dvornika najveće zvijezde i pionira hrvatskog funka od danas se nalazi u Tematskom parku rock'n'rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu. U njegovu čast održan je i veliki party 'Udri jače, manijače', javlja HRT.

Prva je to skulptura hrvatskog glazbenika u tom tematskom parku koja se našla uz rame skulpturama svjetskih velikana - Johnu Lennonu, Nicku Caveu, Ramonesima, Joeu Strummeru, Jimmyju Hendrixu, Iggyju Popu, Davidu Bowieju, Jacku Whiteu, Amy Winehouse te uz instalacije Bands Of The Decade i Queens of R'N'R.

Zagreb, 290917.
U tematskom parku RocknRolla Dino Dvornik dobio je  skulpturu, a tom prigodom je odrzan party
Sandra Šimunović / HANZA MEDIA

Zagrebački akademski kipar Tomislav Heršak napravio je spomenik nešto veći od prirodne veličine, 'u sjedećem položaju u fotelji, u jednoj pozi kao da će ustati, sa šeširom. Skulptura je u potpunosti crvene boje, inspirirana Dinovim izgledom u spotu za hit 'Hipnotiziran', za koji je dobio i nagradu Porin u kategoriji najbolji videobroj i Zlatnu kooglu za pjesmu godine.

Zagreb, 290917.
U tematskom parku RocknRolla Dino Dvornik dobio je  skulpturu, a tom prigodom je odrzan party
Sandra Šimunović / HANZA MEDIA

Već od samih početaka karijere Dino Dvornik je imao svoju viziju glazbe te je bio ustrajan u stvaranju i objavljivanju novih materijala. Glazbenu nagradu Porin za života je osvojio četiri puta, osam puta posmrtno, a osim glazbom, bavio se i glumom, stoji u priopćenju organizatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:48