RAZLAZ

FRONTMEN NAŠEG ČUVENOG BENDA SPUSTIO PJEVAČICI KOJA GA JE UZ TEŠKE RIJEČI NAPRASNO NAPUSTILA 'Volim ja kazalište, ali ne u svojoj kući'

Maja Bajamić
 HANZA MEDIA

- Ukleta "Teška industrija", tako jučer napisaše i našališe se neki hrvatski portali. Razlog je banalan jer je kroz bend kao prošlo sedam vokala i dvadesetak članova. Na fotografiji je postav iz 1973. godine. Izgledaju li ukleto? Btw svi su živi i zdravi, a novi postav na čelu sa Propadalom i Hadžiavdićem uspješno djeluje u regiji.

Možda je to čak i dobra reklama... - osvanuo je jučer post na Facebook profilu grupe "Teška industrija" čiji su članovi Ivica Propadalo i Vedad Hadžiavdić ponovno ostali bez pjevačice, ovaj put 25-godišnje Maje Bajamić, koja nije ni "ušla" u bend, a već ga je napustila, piše Slobodna Dalmacija.

'Bez sažaljenja, neman ljubavi za pi*ke!': Splićanka naprasno napustila 'Tešku industriju', pa objavila brutalnu 'recitaciju'

Splićanka se u "Teškoj industriji" nije zadržala niti pola godine, a njezin odlazak iz grupe odjeknuo je snažnije nego vijest da je postala njezina članica.

- I nas je iznenadilo što je to postala nekakva velika vijest. Valjda je Maja malo željna medijske pažnje – komentirao je poznati hrvatski scenograf, ujedno i basist Ivica Propadalo, navodeći kako je Maja za kratkog djelovanja unutar redova "Teške industrije" odradila šest koncerata u Nikšiću, Tivtu, Beogradu, Sarajevu i Umagu gdje je sastav odsvirao i reprizu novogodišnjeg dočeka.

- I svi su dobro prošli. S Majom smo snimili jedan singl i videospot i suradnja se tu završila. Volim kazalište, ali ne u svojoj kući – ironično će Propadalo ističući kako s Vedom već ima u vidu novu pjevačicu "Teške industrije".

- Nakon objave o Majinu odlasku, javilo nam se puno pjevača i pjevačica koji bi htjeli biti dio našega sastava. Već u travnju imamo dogovorene svirke, a do tada će biti poznato ime nove pjevačice.

Bend je prošao raznorazne faze, nas dvojica smo frontmeni i do sada se pokazalo kako je pitanje tko je pjevačica apsolutno nebitno, važan je bend, koji ima svoje ime, karizmu i povijest. Zašto bi "Teška industrija" bila ukleta? Presimpatično mi je to... Nevjerojatno je kako takvo što nekom padne na pamet – kaže Ivica Propadalo.

Maja Bajamić pak nakon iskustva s "Teškom industrijom" definitivno zna kako je za nju jedini ispravan put solistička karijera.

- Možda se nekom čini da sve dogodilo naglo, ali nije to baš tako. Ja sam u bend 'uletjela' u razdoblju uoči Božića i u jako malo vremena stekla veliko iskustvo. Naravno da čovjek ne može znati sve kad krene u neku priču, ali s moje je strane oduvijek sve bilo iskreno i ono što znam od prvoga dana svoje karijere jest da ne želim izlaziti na pozornicu s nelagodom iz bilo kojega razloga.

U fazi s Industrijom spoznala sam kako je solo karijera za mene jedini pravi put, nedostajao mi je taj jedan korak za takvu odluku, a sada sam 100 posto sigurna kako želim graditi karijeru s vlastitim pjesmama – izričita je Maja. Splićanka je, podsjetimo, u "Teškoj industriji' počela pjevati nakon što je bend, poslije dugogodišnje suradnje, napustila njezina sugrađanka Lea Mijatović, također se otisnuvši u solo vode.

- Shvatila sam da moja autorska crta u bendu ne bi došla do izražaja, a ja sam, po prirodi, vođa. Nikad nisam bila timski igrač, volim sama sebi biti šef. Već imam 17, 18 svojih pjesama, a uskoro ću objaviti i autorski singl. Sjeli smo kao ljudi i dogovorili se za razlaz. Vedo i Ivica su me stvarno podržavali, sve su ispoštovali što smo se dogovorili. Ali došlo je vrijeme za "Hvala, doviđenja i sretno" – zaključuje Maja Bajamić za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:22