ŽIVOTNA ISPOVIJEST

GLUMAČKA LEGENDA PROGOVORILA O NAJTEŽIM DANIMA: 'Jaukala sam na ulicama. Morala sam posuđivati novac. Prvo sam naišla na kamatare...'

 
 Screenshot

Velika glumica Mira Banjac rijetko daje intervjue, no ipak, u svojoj 88. godini, progovorila je o djetinjstvu, mladosti i najtežim trenucima. Ona još uvijek glumi, aktivna je, no djetinjstva se nerado sjeća. Odrastala je za vrijeme rata i kaže da nikada nije zapravo bila dijete, već neko biće.

Glumačka legenda ispričala je kako je njen otac bio Amerikanac, no nakon četiri godine koje je proveo s njenom majkom, vratio se u Ameriku. Poslao je papire za njih dvije, da i one mogu u Ameriku, ali ujaci nisu dali. Tako je Mira ostala ovdje.

Rano se udala za svoju prvu ljubav, rano je dobila sina, brzo se razvela, ali s bivšim suprugom ostala je u dobrim odnosima sve do njegove smrti.

Vratila se u Novi Sad, i na pitanje novinara što bi u životu mijenjala, odgovorila je: 'Mijenjala bih veliki mračni dio svog života u Beogradu'. Bilo je i trenutaka kada je razmišljala da sebi oduzme život, piše Blic.

'Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na rubu da se ubijem. Morala sam posuđivati novac. Prvo sam naišla na kamatare, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel 'Metropol', naručila kavu, sjela da napišem pismo i htjela se baciti dolje'.

Kaže da je uvijek živjela mali život i to nije škodilo njenoj karijeri: - Aktivna sam, nisam opuštena. Kada budem van posla, to je moj kraj. Ja neću umrijeti, ja ću uginuti kao biljka koju nisu zalijevali, priznaje Mira.

- Spremam se za odlazak. Ne bojim se smrti. Svjesna sam da sam blizu kraja putovanja, da su mi ostale još jedna-dvije stanice', rekla je Mira Banjac za Gloriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:25