BEZ DLAKE NA JEZIKU

'I JA BIH PLAKAO DA LUPETAM OVAKVE GLUPOSTI PRED CIJELIM SVIJETOM' Hrvatski glumac objasnio koja je najgora zabluda glumaca i zašto bojkotira Oscare

 Promo Nova TV

Zagrebački glumac Asim Ugljen, junak televizijskih serija 'Kud puklo da puklo' i 'Samo ti pričaj' te zvijezda kazališne predstave 'A je to!', osvrnuo se na ovogodišnju dodjelu prestižnih filmskih nagrada Oscar.

Ugljena je iz takta izbacio govor Viole Davis, pobjednice u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu, koja je u suzama rekla da joj je drago 'što je postala glumica jer je to jedina profesija koja slavi život i koja zna što znači živjeti život'.

- Gluma je posao kao i svaki drugi. Doduše, moraš biti feleričan da želiš skakati kao mandril za druge mandrile, ali ok, i sam to radim i volim, obožavam, pa shvaćam da postoje i druge budale poput mene koje vole glumiti mandrile mandrilima, ali podizati sebe/nas na pijedestal zbog činjenice da smo dovoljno šuknuti u glavu da se majmuniramo u javnosti i da smo u stanju naučiti neku XY količinu teksta napamet i povremeno čuti partnera je jedna od gorih zabluda ovoga posla - napisao je Ugljen.

Dodao je kako postoje mnoge druge profesije koje slave život, čak humanijim i ljepšim načinom od glume, a zaključio je i da je gluma ljudima jednostavno urođena otkad je svijeta.

- Svi ljudi glume. Pred mamom, tatom, tetom iz dućana, sobom, sestrom, curom, djecom, susjedom, kime god. Samo je pitanje oslobađanja od vlastite inhibicije i izvođenja te iste imanentne glume pred publikom/kamerom - objasnio je Asim.

Glumac, koji je na društvenim mrežama stekao vojsku obožavatelja upravo zbog iskrenih objava u kojima se ne ustručava reći ono čega se drugi boje, tekst je završio riječima: 'Svijete moj, stvarno od idiota radiš slavne ljude'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:41