BEZ DLAKE NA JEZIKU

IDA PRESTER STATUSOM PROTIV PREDRASUDA OPET POGODILA RAVNO U SRIDU 'Eto ti tvojih izbjeglica kojima nosiš kolače i tvojih Srba za koje si se udala...'

 Admir Buljubašić / CROPIX

Kreće. Argument svih argumenata.
Islamski terorist izvrši napad - 'eto ti tih tvojih izbjeglica/muslimana kojima nosiš kolače'.
Par kretena u Hrvatskoj razbije auto s beogradskom registracijom - 'eto ti tih tvojih Hrvata čija si'.
Par kretena u Srbiji razbije auto s hrvatskom registracijom - 'eto ti tih tvojih Srba za koje si se udala'.

Jednoga dana kad se svi potamanimo među rasama, narodima i 'kulturnim različitostima', kad će Zemlja cijela goriti i otrovni dim sukljat će iz nje, doći ce napokon ti svemirci pokupiti ostatak preživjelih. I dok će stotinjak ranjenih, gladnih i sje...ih stajati u redu za ulazak u svemirski brod, naći će se već kreten koji će ih gađati kamenom. Jer - fašisti, komunisti, uzurpatori, šta već... A svemirac će se samo na peti okrenuti, pogledati kolegu i zatvoriti nam vrata pred nosom. Eto ti tih tvojih Zemljana koje hoćeš spasiti', napisala je Ida Prester u statusu na Facebooku.

Njezin iskreni osvrt na kaotične događaje u svijetu - ubojstvo ruskog ambasadora u Turskoj i teroristički napad na božićni sajam u Berlinu, odmah je postao hit na internetu.

Pjevačica je bez dlake na jeziku odgovorila svima koji šire predrasude i mržnju, s čime se i sama često susrela, što zbog miješanoga braka, što zbog branjenja osnovnih ljudskih prava.

Prester je prošlo ljeto u Beogradu pomagala izbjeglicama na balkanskoj ruti koji su bježali od ratnih strahota s Bliskoga istoka.

'Ne moraš ti čekati nikakve Crvene križeve, ni Milanoviće, ni Kolinde da se sjete. Mi to sve možemo sami', izjavila je tad Ida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:28