VELIKI GLUMAC

ISPOVIJEST MUSTAFE NADAREVIĆA Progovorio o bolesti, obitelji, ulozi u Generalu i iskreno priznao zašto je prestao snimati 'Lud, zbunjen, normalan'

 V.M. Tauber

Glumački velikan Mustafa Nadarević u intervjuu za Dnevni avaz prisjetio se svojih umjetničkih početaka, ali se osvrnuo i na aktualna zbivanja u svom poslovnom i privatnom životu.

Hrvatske gledatelje posljednjih je godina oduševljavao u humorističnoj seriji 'Lud, zbunjen, normalan', za koju otvoreno kaže da mu je pomalo dosadila.

- Iskreno, prvi sam prestao raditi tu seriju, jer više ne mogu, i mnogo je devet godina, čovjek se umori. Dosadi stalno biti na setovima i snimati. Osim toga, u tih devet godina napravili smo 11 sezona i dosta je to – iskren je Nadarević, kojemu je kazalište ipak na prvom mjestu.

No, dotaknuo se i svoje uloge u Vrdoljakovom Generalu, ali i prijateljstva s redateljem. Otkrio je da uživaju u suradnji koja im godi jer su se niz godina družili.

Antun Vrdoljak ga je za ulogu u Generalu 'kupio', kako kaže, kada mu je rekao da mu je to, s obzirom na njegovih 85 godina, posljednji posao.

Govoreći o poslu općenito, Nadarević se sažalio nad novim glumačkim generacijama. Ne skriva svoje razočaranje s nedostatkom angažmana za mlade nade glumišta.

- Moja generacija bila je u velikoj prednosti nad današnjom. Kako je tko završavao školovanje, tako je dobivao angažman, a ovi jadni ljudi danas završavaju i nemaju posla - iznio je svoje mišljenje iskusni glumac i izjavio kako se čak počeo slagati i s trendom sapunica kojima se isprva protivio, jer, kako kaže, 'one bar mladim kolegama otvaraju poslove'.

Nadarević, koji će ove godine napuniti 75 godina, novinarima Avaza spomenuo je i svoju bolest koju pripisuje životnoj dobi i ne radi od nje dramu. Naime, glumac se bori sa srčanim problemima, no oni ga ne sprečavaju da živi onako kako zna i voli.

- Sretan sam što mogu hodati, borim se da pobijedim bolest, ne dam na sebe. (...) Vodim se onom: 'Mnogo je bolje raditi nego ne raditi', rekao je.

Aktivno glumi, a slobodno vrijeme u Zagrebu u kojemu živi već 60 godina provodi u pisanju, druženju s prijateljima, šetnji po ulicama grada 'čiji svaki ćošak poznaje', kako kaže.

Najveću radost pričinjavaju mu sati provedeni s njegovom djecom, kćeri Nanom i sinom Ašom. Najstarija Mustafina kći živi u New Yorku, pa Nana i Aša svome ocu ispunjavaju dane koji su tužni nakon odlaska njegove supruge Slavice koja je preminula 2012. godine od posljedica raka, u dobi od samo 47 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:26