POKORAVA AMERIKU

Maneken iz Dubrovnika koji je glumom osvojio Hollywood

Lujak trenutno radi na čak četiri projekta, a posebno se veseli horor seriji ‘Feel the Dead’ u kojoj ima glavnu ulogu i koja će se djelomice snimati i u Zagrebu. Uz sve to, saznao je da će stati uz bok i Gerardu Depardieu

Nakon što je izgradio zavidnu karijeru u svijetu visoke mode i kao model odrađivao kampanje i revije za najpoznatije svjetske marke kao što su Dolce&Gabbana, Hugo Boss, Marc O’Polo, Iceberg i mnoge druge, markantni Dubrovčanin Antonio Lujak okrenuo se glumi, a karijeru gradi ni manje ni više nego u Hollywoodu.

Trenutačno radi na čak četiri projekta, završio je snimanje horor drame “Carillon” u režiji Johna Reala, a s istim redateljem uskoro počinje i snimanje prve sezone američke horor serije “Feel the Dead” u kojoj ima glavnu ulogu. Uskoro u New Yorku snima i kratku romantičnu dramu. Kao producent i glumac zaigrat će u još jednom filmu Johna Reala, uz bok slavnom Gerardu Depardieu.

- Moja suradnja s John Realom počela je horor dramom “Carillon” koju smo snimali na Siciliji i gdje sam uz Rachel Daigh, Fionu Whitelaw i Antonellu Salvucci imao jednu od glavnih uloga. Igrao sam psihijatra Lorisa, a taj će film izaći iduće godine. John je izniman redatelj koji je sa svojim prvim filmom “Naked” osvojio čak tri Zlatna lava u Veneciji kao najmlađi redatelj u povijesti. On i njegova sestra Adriana imaju vlastitu producentsku kuću Real Dreams i sami pišu sve svoje scenarije, a John režira - ispričao je Antonio.

U ulozi heroja

Za dva tjedna kreće i snimanje prve sezone serije “Feel the Dead” koja će se dobrim dijelom snimati i u Zagrebu i za koju je Antonio također jedan od producenata.

- Za seriju je već izniman interes pokazalo nekoliko velikih kuća, a cilj nam je američko tržište. Radnja je smještena u Kaliforniji gdje se širi virus od kojeg ljudi postaju zombiji. Nastaje opći kolaps, a vojska istodobno ubija i ljude i zombije. Jedna se obitelj uspijeva spasiti, a ja glumim svojevrsnog heroja koji im pomaže i nakon toga tražimo i druge preživjele. Pola serije snimat ćemo u Zagrebu jer ima odličnih lokacija, a radnja se većinom odvija u šumi - napominje 32-godišnji Antonio.

S Johnom Realom u pregovorima je za još jedan film naziva “Boxer’s Soul” s Gerardom Depardieuom u jednoj od glavnih uloga.

- Depardieu će glumiti boksačkog trenera, a u pregovorima smo s još jednim velikim holivudskim imenom koje još ne bismo željeli otkriti jer završavamo financijsku strukturu - naglašava uspješni Dubrovčanin.

Film Trogiranke

Čim završi snimanje serije, Antonio putuje u New York gdje njegova dobra prijateljica Ella Nishe, porijeklom iz Trogira, počinje snimanje kratkog filma romantične tematike “Heure Majic”.

- Jako se veselim Ellinu filmu jer je sličan onima Woodyja Allena, a vrlo je bitno što se tog projekta prihvatio Mario Kassar, producent koji je ‘90-ih snimao “Sirove strasti”, prva dva nastavka “Ramba” i “Terminatora”. Elli je to prvi film, ali u svakom slučaju ima odličnog mentora. Uza sve to, imam još dvije ponude. Jednu sam prihvatio, a za drugu sam još u pregovorima. Uglavnom, cilj mi je pozavršavati sadašnje projekte, imati što bolju biografiju na IMDb-u i vratiti se u Los Angeles koji je sad moja stalna adresa - kaže Antonio.

Uz filmove i serije, Antonio je snimio i nekoliko visokobudžetnih reklama sa slavnim glumcima i još slavnijim redateljima.

- Prije mjesec dana radio sam super reklamu za američko pivo Michelob s redateljem Wallyjem Pfisterom, koji je je dobio Oscara za svoj film “Inception” s Leonardom DiCaprijem u glavnoj ulozi, no u reklami sam glavna uloga bio ja. Snimao sam i reklame za Heineken, Gillette i razne druge i to mi je uvijek veselje - tvrdi Lujak.

Kroz svoj posao upoznao je i mnoge slavne ličnosti, a nedavno se sprijateljio i sa slavnom “kućanicom” Evom Longorijom.

- Eva i ja snimali smo zajedno za časopis Glamour za Latinsku Ameriku. I sprijateljili se. Poveznica nam je bila Dubrovnik koji je ona posjetila s bivšim suprugom Tonyjem Parkerom. Zezali smo se na temu muško-ženskih odnosa i stvarno je jako simpatična - prepričao je glumac.

A u društvu najpoznatijih imena Hollywooda kreće se gotovo svakodnevno s obzirom na to da je brat njegove djevojke Zeine producent filma “Povratnik” i ovogodišnji dobitnik Oscara.

- Meni i djevojci Zeini u društvu je puno poznatih ličnosti. S njom i njezinim bratom bio sam i u svom Dubrovniku i oduševljeni su njime. Tako da nije isključeno da se i tu otvore neki novi filmski projekti - siguran je Antonio.

Sve počelo u Gradu

A u Dubrovniku je sve i počelo. U svom rodnom gradu Antonio je sa 18 godina dobio prvu ulogu u životu u britanskoj mini seriji “Casanova”. Dvije godine kasnije, 2004., postao je Mister turizma, a iste godine ponio je i titulu Best model Hrvatske. Od tada njegova karijera raste vrtoglavom brzinom. Živio je i radio na puno svjetskih lokacija, poput Kine, Grčke, Turske, Italije, Engleske, Njemačke, SAD-a...

- Ipak, Los Angeles je oduvijek bio moj san i to mi se ostvarilo. Moj put je bio pun odricanja i neodustajanja, ali isplatilo se jer oduvijek sam želio biti glumac - iskren je.

Ipak, Dubrovnik za njega ima posebno značenje, a kako je grad pod Srđem posljednjih godina vrlo tražena lokacija za snimanje, poseban bi mu gušt bio snimati upravo u rodnom gradu.

- Kad dođem najviše vremena provedem s mamom jer nje se najviše poželim. Odmaram se, uživam u hrani i moru i prijateljima - zaključio je Lujak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:38