SILVESTROVO NA TRGOVIMA

MANJE JE OD DVA MJESECA DO DOČEKA NOVE GODINE, A UPITNIKA JE SVE MANJE Otkrivamo tko će sve pjevati na trgovima hrvatskim gradova, ali i u susjedstvu

 CROPIX

Iako je do samog Adventa preostalo mjesec dana, a do dočeka nove 2018. još i više, većina zvijezda već je dogovorila novogodišnje gaže, posebno kada su u pitanju proslave na središnjim gradskim trgovima. Prvi sa svojom službenom objavom izašao je Grad Split.

Oliver odustao

Na Rivi će tako u Novu godinu posjetitelji ući uz bend Gustafe i popularnog Jolu te lokalni bend Mjesni odbor. Za program koji će trajati do tri sata, a mnogi se nadaju i malo dulje, Split će platiti 450 tisuća kuna, i to je za sada jedina, službeno poznata cifra. Kako doznajemo, angažman je ponuđen i Oliveru Dragojeviću, no pjevač je to odbio, vjerojatno iz zdravstvenih razloga.

U gradu pod Srđem, Dubrovčane i njihove goste na Stradunu zabavljat će Dino Merlin, dok će Zadrani u 2018. ući uz Marka Škugora i klapu Intrade. Prljavo kazalište će ove godine užariti Pulu, a u to vrijeme, doznajemo, planiraju objaviti i svoj novi singl, prvi nakon dugo vremena. Nekoliko kilometara dalje, u Poreč stižu momci iz Valjka, dok će Neno Belan ove godine put gradskog trga u Karlovcu.

Zagreb u tom pogledu već tradicionalno kaska za Dalmacijom svake godine, pa su se imena izvođača lani doznala u zadnjih “pet minuta”. No u Gradu nam kažu kako će gradonačelnik Milan Bandić vjerojatno već idući tjedan najaviti na konferenciji za novinare tko će pjevati na dočeku organiziranom na Trgu bana Jelačića.

Čola u Sarajevu

Tony Cetinski za Novu godinu nastupit će u Podgorici. Pjevač će na tamošnjem Trgu nezavisnosti publiku u 2018. godinu uvesti pjesmama “Blago onom tko te ima”, “Kad žena zavoli”, “Opet si pobijedila”..., a organizatori najavljuju da će izvesti i poneku skladbu s novog albuma koji izlazi za Valentinovo.

Izvori bliski Zdravku Čoliću potvrđuju da će jedna od najvećih zvijezda u regiji u Novu godinu uvesti Sarajlije. Gradska uprava Sarajeva vijest bi službeno trebala potvrditi sljedećeg tjedna. Čolić je za prošlu Novu godinu pjevao u Novom Sadu, a nije poznato koliki će mu honorar biti isplaćen za novogodišnji nastup u Sarajevu. Intencija gradskih otaca je da Čolić, poput Dina Merlina lani, u Sarajevu priredi ulaz u 2018. godinu o kojem će se tjednima nakon toga pričati.

Budva je već godinama za glazbenike najpoželjnija novogodišnja meka, a ove godine tamo će za Silvestrovo nastupiti Bijelo dugme i Bajaga sa svojim Instruktorima.

Ne zna se još koliki će honorar primiti za te nastupe, ali pretpostavlja se da Bregović neće pristati na svotu manju od 50.000 eura, koliko je lani za novogodišnji nastup u Budvi navodno dobio Željko Joksimović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:52