MIA KOVAČIĆ

NA JESEN ME ČEKA VELIKA PROMJENA. VIDIM MNOGE KOJI SU ZAPALI U RUTINU, POTPUNO PROPADANJE UMA' Popularna TV voditeljica otkrila nam je životni put...

Nakon 11 godina na Novoj TV s istim žarom uživa u svom poslu. Uspješno se s prijateljem Mikulom Radmanom bavi i produkt dizajnom. Nakon završenog Arhitektonskog fakulteta na jesen planira upisati i doktorat
 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Dugogodišnja voditeljica “InMagazina” Nove TV Mia Kovačić i nakon 11 godina na istoj televiziji s istim žarom uživa u svom poslu. Uz to, vrlo se uspješno s prijateljem Mikulom Radmanom bavi i produkt dizajnom. A koliko je svestrana, dovoljno govori i to što nakon završenog Arhitektonskog fakulteta na jesen planira upisati i doktorat. Iako smo je dosad već navikli vidjeti u voditeljskoj ulozi i kad je u pitanju popularni reality show “Farma”, zasad nam još nije mogla potvrditi hoće li se to ponoviti i u najavljenoj šestoj sezoni. Uz sve to, Mia je već duže i zaštitno lice poznate modne marke Replay, kao i domaćeg dizajnerskog dvojca eNVy room.

“InMagazin” vodi već osam godina, no Mia će reći kako ta ljubav i dalje traje.

- Iako je to već ozbiljan staž, imam osjećaj kao da sam jučer počela, jer s tolikim entuzijazmom radim svaki projekt, no iskustvo me podsjeti da je drugačije. Najveća je nagrada u tome svemu kada te gledatelji vole, a suradnici žele raditi s tobom. ‘InMagazin’ je mala obitelj koju čine divni ljudi s kojima mi je čast raditi, tako da i to povećava moj entuzijazam - tvrdi Mia.

Pohvala Petku

Posebno draga su joj, kaže, izdanja “InMagazina” petkom, kada se zvijezde doista opuste i bude poprilično zabavno.

- Tu moram pohvaliti mojeg kolegu Dalibora Petka koji poznaje naše izvođače u dušu te im uvijek pripremi lijepa iznenađenja. Volimo zajedno raditi jer smo kliknuli već na našem prvom zajedničkom angažmanu, a mislim da se i naši gosti ugodno osjećaju u našem društvu - smatra voditeljica.

A i kad su veliki projekti poput “Farme” u pitanju, pripreme, tvrdi, teku glatko, zahvaljujući dobro uigranom timu.

- Družimo se, vježbamo scenarije i naprosto krenemo u avanturu. Sve se zbiva u hodu i bitno je da smo već naviknuti jedni na druge. Domaća je i obiteljska atmosfera. Puno se jede. I to je faktor zbližavanja. Moja mama nam primjerice uvijek radi kolače. Time je zaslužila člansku farmersku iskaznicu - otkriva Mia.

Iako bi se teško prilagodila na seoski život bez blagodati moderne tehnologije, na “Farmi” je stekla brojne zanimljive vještine.

Nova saznanja

- Za potrebe snimanja promotivnih videospotova svake sezone sam naučila nešto. Od piljenja do vožnje traktora. No, kada vidim koje sve blagodati mi imamo, sjetim se kako to dovoljno ne cijenimo. Poučno je nekada prisjetiti se na čemu sve trebamo biti zahvalni. Kandidati iz nekih prijašnjih sezona su mi opetovano davali do znanja koliko im je lijepo iskustvo bila ‘Farma’. I svi joj se žele vratiti - ispričala je.

Već neko vrijeme sprema se upisati doktorat, a tu želju će si uskoro i ispuniti.

- Upisivanje je ovu jesen i kako se čini, sve ide po planu. Volim učiti, volim pomicati svoje granice i držati mozak zaposlenim. Konstantno moramo biti znatiželjni i željeti nova saznanja. Kada čovjek prestane učiti, prestaje živjeti. Vidim mnoge koji su zapali u rutinu ili ulijenili se. Potpuno propadanje uma - sigurna je Mia.

Suradnja s Mikulom Radmanom iznjedrila je nekoliko izvrsnih dizajna, poput drvenog kauča, ali i lijesova za kućne ljubimce koje je dvojac izrađivao po narudžbi. A dvojac uspješno surađuje i dalje.

- Mikula i ja u našoj maloj radionici konstantno nešto kuhamo. To je segment koji sramežljivije pokazujem. Ima vremena i za to - tajnovita je Mia, koja se ponekad upusti i uređenje interijera, ali samo, napominje, kada su u pitanju posebne narudžbe i projekti koji u njoj izazivaju znatiželju ili su izazov sami po sebi.

Modni izazov

Iako se atraktivna voditeljica u ulozi modela snalazi kao riba u vodi, o ozbiljnoj manekenskoj karijeri nikad nije razmišljala.

- Ako se nečemu posvetiš, onda ideš u tom smjeru do kraja. Možda me zaintrigira pa ću u poznim godinama biti seniorski model - smije se Mia.

Ipak, modni izazovi nedavno su je odveli do Maroka, gdje je zajedno s kolegicom i prijateljicom Tatjanom Jurić snimila editorijal za eNVy room.

- Izuzetno smo se dobro proveli u Maroku. Tatjana, koju uvijek od milja zovem Đuka, i ja uvijek svaki posao pretvorimo u zabavu. Taj put je bio nevjerojatan. Nikica i Vjeko iz eNVy rooma su mi postali dragi suputnici i uvijek kada završimo jedno putovanje, planiramo već drugo. Savršeno su se u našu ekipu uklopili fotograf Marko Marinković i njegova divna Ivana. Iako ih do tada nisam poznavala, nakon tog puta imam osjećaj kao da ih znam oduvijek. Sada imamo redovito zajedničke večeri u kojima uvijek netko kuha - otkriva Mia.

Njezini slobodni trenuci rezervirani su dizajn, obitelj, prijatelje, ples i putovanja.

- Kod prijateljice Vesne Grandeš u plesnom studiju Funkadelik Dance School ponovno se vraćam plesnim satovima i veselim se kao malo dijete. U travnju sam bila u Americi u Palm Beachu. Mislim da ću ponovno malo u Aziju, moguće je i Mikonos i Ibiza po dozu zabave, te naravno tour de Croatia. Moji dalmatinski korijeni moraju biti zadovoljeni - priča Mia.

Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Planovi za ljeto tek su u nastajanju.

- Ljetni planovi uvijek nastaju u hodu, daleko od svih. Mislim da se najljepše i najbolje stvari trebaju odvijati daleko od raznih društvenih platformi - napominje.

O privatnom životu oduvijek nerado govori i svoju intimu čuva isključivo za sebe, pa ni ovaj razgovor nije bio iznimka.

- Čini mi se da odgovor na to pitanje čini sve druge odgovore manje bitnima. Kada sam bila tek na početku ovih 11 televizijskih godina, odgovarala sam na privatna pitanja, no s vremenom čovjek nauči da internetskim bespućima te činjenice postaju jedino bitne. Voli ih se spominjati, mijenjati, vaditi iz konteksta i ponovno servirati. Na kraju si samo ime vezano uz razne takve situacije. Privatno, u mojem slučaju, volim da ostaje privatno, a i moja obitelj i prijatelji to tako vole. Ako ja imam određene obaveze prema javnom segmentu svojeg posla, nemaju oni - objašnjava Mia, napominjući kako se ne zamara ni razmišljanjima o budućnosti, ni savršenom tipu muškarca.

- Pitanje je kako budućnost vidi mene. Tako će i biti. Veselim se otkrivati život korak po korak i ne volim skakati u neka razmišljanja. Neka to dođe samo po sebi. Što se muškaraca tiče, to nije vizualno, to se mora osjetiti. Kad osjetiš - taj je za tebe savršen - sigurna je voditeljica.

Što je uspjeh

Najveći životni uspjesi za nju nemaju ni poslovnu, a ni materijalnu dimenziju.

- Uspjeh je svaki dan probuditi se s osmijehom. Dobivati ljubav i poštovanje od ljudi. Davati isto. Biti voljen i omiljen. Nemati ego, taštinu. Raditi na sebi i rasti iz dana u dan. Uspjeh je biti empatičan u ovom neempatičnom okruženju. Imati divnu obitelj i divne prijatelje. Uspjeh je raditi sve što voliš. I nemati osjećaj da radiš. Uspjeh je stvarati rukama, crtati i dizajnirati. Uspjeh je ne mrziti. Najveći je uspjeh ne doživljavati uspjeh, već ga doživljavati kao još jednu etapu života - zaključila je.

Istog je mišljenja i kad su ambicije u pitanju.

- Sve što zamislim, na neki način ostvarim ili sam na dobrom putu k tome. Jedina ambicija nam treba biti da smo sretni i zadovoljni i ne previše oštri prema samom sebi - rekla je za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:20