UZVRATILA I KRITIČARIMA

'Nije pitanje ima li života nakon Eurosonga, već ima li života u Hrvatskoj za nas mlade'

Nina Kraljić
 Maja Suslin / REUTERS

Hrvatska ovogodišnja predstavnica na Eurosongu Nina Kraljić gostovala je u RTL-ovoj emisiji Direkt te je sa Zoranom Šprajcom popričala o životu nakon Eurosonga.

'Ja bih svoje Eurosong iskustvo opisala kroz tri faze ljudskog djelovanja. U prvoj fazi nastupa želja, u drugoj vizualizacija te želje i u trećoj konkretizacija. Prve dvije faze su jako česte u Hrvatskoj, no u fazi konkretizacije često nastaju problemi i toga smo svjesni od malih nogu', rekla je Nina.

'Mi mladi, kada se radi o konkretizaciji svojih želja i našem radu, doživljavamo ružne stvari i usudila bih se reći čak i frustracije. Previše se pozornosti se daje negativnim stvarima, a ne nekim višim vrijednostima', nastavila je Kraljić.

'Tako da, nije pravo pitanje ima li života nakon Eurosonga, nego ima li života u Hrvatskoj za mlade općenito', zaključila je Nina.

Iako su očekivanja i prognoze bile velike, kombinacija žirija i publike presudila je da Nini pripadne 23. mjesto. Nakon toga, prema nekima, razočaravajućeg nastupa, krenula je lavina kritika. Ništa nije bilo nedozvoljeno komentirati, od haljine do izvedbe, pa čak i njenog mentora Jacquesa Houdeka. Nina svoj nastup vidi nešto drukčije.

'Tri nastupa sam odradila vrlo dobro, sudske nastupe sam odradila dosta dobro. Polufinale je, po meni, profesionalno odrađeno, a s pjevanjem u finalu nisam bila zadovoljna do kraja', rekla je Nina.

Kakva je budućnost pred Ninom trenutno nije moguće definitivno reći, ali Kraljić je rekla da je čak i iz ovog lošeg iskustva naučila puno. 'Eurosong je veća škola od The Voicea u smislu određivanja što ne želim u budućnosti', rekla je Nina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:10