KOBNA GODINA

NIKAD VIŠE NEOČEKIVANIH LJUBAVNIH BRODOLOMA Teško je prebrojiti koliko se parova rastalo, a još nije kraj godine. Najsvježiji je razvod Balabanovih

 
 Danijel Bartolić / CROPIX

Prema svemu sudeći, 2017. bit će upamćena kao jedna od rekordnih kada su razvodi i prekidi u pitanju, jer gotovo je teško i prebrojiti koliko je ljubavnih brodoloma zabilježeno, a godina još nije završila. Posebno su kobni bili proljeće i ljeto. Kad su domaći poznati parovi u pitanju, najsvježiji razvod je onaj Ive i Boška Balabana. Nakon 15 godina braka, tijekom kojeg su postali roditelji kćeri Tashe i Tesse te sina Ivana, bivši nogometaš i bivša manekenka uskoro će i na papiru postati bivši supružnici. Iako već neko vrijeme ne žive na istoj adresi, tek nedavno su predali papire za razvod, no ostali su u korektnim odnosima i zajednički će skrbiti o djeci.

Ranko Šuvar / CROPIX
Boško i Iva Balaban

Još jedna šansa

Još jedan nogometaš i bivša manekenka nisu uspjeli prebroditi bračnu krizu, a iako još nisu predali papire za razvod, Iva i Jerko Leko više ne stanuju zajedno. O problemima u njihovu petogodišnjem braku pisalo se još početkom godine, kad se Jerko Leko prvi put iselio iz zajedničkog stana, a razlog je, navodno, bila njegova nevjera. No, zbog svoja dva sina odlučili su ljubavi dati još jednu šansu. Ipak, izdržali su samo nekoliko mjeseci i nogometaš je ponovno spakirao kofere, a čitavu situaciju nijedno nije željelo komentirati.

Ronald Goršić / CROPIX
Jerko Leko i Iva Šarić

Naša najbolja atletičarka, bacačica diska Sandra Perković više od četiri godine bila je u vezi sa svojim trenerom Edisom Elkasevićem, a da je ljubavi došao kraj dalo se naslutiti kad je naša vrhunska sportašica prestala objavljivati njihove zajedničke fotografije, što je prije učestalo činila. Iako prekid nikad nije potvrdila, a ni demantirala, prilično je jasno da njihova ljubavna veza nije izdržala. No, Edis je i dalje Sandrin trener i zajednički su nastavili nizati sportske uspjehe.

Vječni zaručnici

Kad je domaća glazbena scena u pitanju, najjače je odjeknuo prekid, kako su ih voljeli nazivati, vječnih zaručnika, pjevačice Jelene Rozge i violončelista Stjepana Hauser. U vezi su bili dvije godine, nerijetko su objavljivali zajedničke fotografije i otvoreno govorili koliko su zaljubljeni i sretni. Nedavno su proslavili i Rozgin 40. rođendan, a onda odlučili krenuti svatko svojim putem. O prekidu veze pjevačica se oglasila putem glasnogovornika poprilično hladnom izjavom u kojoj je stajalo: “Ovim putem želim obavijestiti medije da smo Stjepan i ja odlučili prekinuti vezu i svatko krenuti svojim putem.

Iza nas ostavljam lijepe uspomene i okrećem se budućnosti i novim životnim radostima. Zahvaljujemo medijima na razumijevanju da o ovoj temu više ne želimo govoriti”. S druge strane, Hauser o tome nije rekao ništa, nego je jednostavno prestao s objavljivanjem zajedničkih fotografija i s Lukom Šulićem, s kojim čini dvojac 2Cellos, zaputio se na američku turneju.

Ni glumački krugovi nisu bili pošteđeni. Ravnatelj kazališta Gavella Boris Svrtan i glumica Nina Erak Svrtan slovili su kao jedan od najstabilnijih parova na domaćoj sceni, u braku su proveli čak 28 godina i roditelji su kćeri Petre, perspektivne mlade glumice. Ravnatelj Gavelle ubrzo je nakon prekida započeo novu vezu.

Bruno Konjević / CROPIX
Nina Erak i Boris Svrtan

Glumica Nataša Janjić nakon godinu dana ljubavi prekinula je vezu s produkt-dizajnerom Samirom Šećerkadićem. Sve se dogodilo prilično mirno, a da je ljubavi kraj dalo se naslutiti kad je ljetni odmor lijepa glumica provela sama. Nedavno je, pak, objavljeno i kako je Splićanka ponovno zaljubljena, i to u dubrovačkog umjetnika i političkog aktivista Peru Mrnarevića.

Razvod desetljeća

A da loša prognoza za ljubav nije rezervirana samo za Hrvatsku svjedoče i brojni prekidi i razvodi na svjetskoj sceni. Kolumbijska pjevačica Shakira demantirala je da je njezinoj ljubavi s nogometašem Gerardom Piqueom, s kojim ima dva sina, došao kraj, no mnogi drugi nisu bili te sreće.

Oskarovka Helen Hunt odlučila je sa svojim suprugom, također glumcem Matthewom Carnahanom okončati vezu nakon dugih 16 godina. Iako je njihova ljubav zbog brojnih svađa i nesuglasica često bila na klimavim nogama, ovo je ljeto bilo presudno. Inače je 54-godišnja glumica u pravilu bila ta koja bi prva popustila i poželjela pokušati ponovno, no ljetos je svog nevjenčanog supruga, iz nepoznatih razloga, izbacila iz zajedničkog doma.

Možda financijski “najteži” razvod bio je onaj ruskog oligarha i vlasnika nogometnog kluba Chelsea Romana Abramoviča i i njegove treće supruge Daše Žukove, nakon deset godina braka, a par se o kraju ljubavi oglasio u kolovozu. “Nakon deset godina zajedništva, donijeli smo tešku odluku da krenemo svatko svojim putem, no ostat ćemo bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje smo radili zajedno. Obavezali smo se da ćemo zajedno odgajati svoju djecu”, stajalo je u zajedničkoj izjavi. Kao jedan od mogućih razloga razvoda para koji ima dvoje djece spominjalo se Abramovičevo zanimanje za rusku balerinu Dianu Višnevu. Iako detalji brakorazvodne parnice i podjele bogate imovine još nisu poznati, mnogi to već prozivaju razvodom desetljeća.

Drugačiji kraj

Pjevačica Fergie i njezin suprug, glumac Josh Duhamel u vezi su proveli 13 godina, od čega osam u braku, a kraj ljeta označio je i kraj njihove ljubavi. Roditelji 4-godišnjeg sinčića Axla odlučili su krenuti svatko na svoju stranu, ali zajedno će se nastaviti brinuti o djetetu. Vezu su započeli 2004. godine, nakon što se bend Black Eyed Peas, u kojem je tada pjevala, pojavio kao gost u seriji “Las Vegas”, u kojoj Duhamel glumi.

Jesen je presudila i legendarnom glumačkom paru Gini Torres i Laurenceu Fishburneu koji su nakon 15 godina ljubavi okrenuli leđa jedno drugome. “Teška srca moram obznaniti da smo se Laurence i ja rastali u tajnosti u jesen prošle godine. U ovoj priči ne postoje loši protagonisti, nego samo drugačiji kraj jedne ljubavi koji nitko od nas nije očekivao. Na sreću, unatoč tome, naša obitelj pokušava ostati na okupu te ćemo zajedno nastaviti odgajati zajedničku kćer, obasipajući je srećom i ljubavlju”, rekla je 48-godišnjakinja, samo dan nakon što su je paparazzi uhvatili u zagrljaju s novim muškarcem.

Na klimavim nogama nedavno su bili glumica Nicole Kidman i pjevač Keith Urban, no glasine o razvodu ipak su demantirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:30