'ITALIJA TALIJANIMA'

NINU MORIĆ BRUTALNO IZVRIJEĐALI Nakon što je napala migrante, podsjetili je da je i ona jedna od njih: Jedino dobro što si napravila je kalendar 2002.

 
 Instagram

Hrvatica s talijanskom adresom, bivša manekenka i voditeljica, Nina Morić, u svibnju se pridružila talijanskoj ultradesničarskoj stranci CasaPound, a otada redovito političkim objavama provocira na društvenim mrežama.

Nakon što se aktivno uključila u politiku, Nina je održala govor u Rimu i istaknula kako će se kandidirati na listi svoje stranke te da će njezin slogan biti 'Italija Talijanima'.

Instagram

- Imigranti već imaju veća prava od nas Talijana. Ne smijemo to dopustiti - kazala je Nina, čime je izazvala burnu reakciju građana.

Naime, članovi stranke CasaPound su ekstremni desničari koji javno iskazuju netrpeljivost prema strancima i čiju ideologiju mnogi uspoređuju s fašističkom, pa su je mnogi nakon njezinog govora podsjetili da je i sama u Italiju došla kao ekonomski imigrant te da nema nikakvo pravo govoriti to što govori.

'Znate li vi da je ona imigrantica', 'Nina, jedino dobro što si napravila je kalendar iz 2002. godine', izvrijeđali su je ispod njezine objave na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:28